Nissan Micra: nissan micra 2003 start slecht en slaat steeds af

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn Nissan micra start heel moeilijk en slaat bij afremmen steeds af. Is dan heel moeilijk weer te starten. Toerental varieert steeds. Distributieketting is vervangen en staat op tijd. Welke nissan monteur / specialist kan het antwoord geven. Hij is bij de nissan dealer geweest en die hebben gasplekhuis schoongemaakt maar door de werkzaamheden van de dealer zijn de problemen verergerd. Eerst deed hij het slecht bij koud of nat weer, nu ook als de motor warm is.

Willem01apeldoorn

Geplaatst door Willem01apeldoorn (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Als eerste moet je natuurlijk terug naar die dealer.!! Je moet hun wel de gelegenheid geven om dit netjes op te lossen.
Wie zegt dat het schoonmaken, deze zaak heeft verergerd.?? Wellicht het een bijkomend probleem. Als deze storing verergerd is t.o.v. voor de ketting vervangen >> denk ik toch aan de timing.
Bovendien kun je dit het best aan die dealer overgeven. Zo´n storing is zeer lastig vanachter een PC te beoordelen.

Willem01apeldoorn (0), 9 jaar geleden

ik ben terug geweest bij de dealer maar die zag er niets in omdat het zoeken volgens hem veel geld zou gaan kosten.
Inmiddels wel wat verder met het zoeken naar de oorzaak. Wel een hele vreemde: De motor slaat af zodra er bij een stop meer dan twee keer achter elkaar geremd wordt. Het lijkt een probleem met het vacuum. Inmiddels is het gasklemphuis vervangen en zelfs de rembekrachtiger (incl. vacuumklepje) maar het probleem van afslaan blijft aanwezig. Wel is de motor daarna direct weer te starten. Controle van de distributieketting heeft uitgewezen dat de timing goed is.

arjenhofstra (0) PRO, 9 jaar geleden

Was het probleem voor het vervangen van de ketting hetzelfde?
Zijn we foutcodes?
Wat is de inlaatdruk stationair?
Het inlaatgedeelte even controleren met een rookmachine kan uitsluitsel geven over luchtlekkages.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb je een K11 of K12. Even in het chassisnummer kijken.

Willem01apeldoorn (0), 9 jaar geleden

De distributieketting is ca anderhalf jaar geleden vervangen. Deze storing is er pas later "ïngeslopen".
Bij toeval ontdekt dat bij meerdere keren remmen de motor afslaat. Als je normaal één keer remt en de rem blijft intrappen blijft de motor lopen, als je vervolgens nog twee keer pomp slaat de motor af. Hierna als test de vacuumslang van de rembekrachtiger naar de motor bij de rembekrachtiger losgemaakt en afgedopt. De rembekrachtiger werkt dan niet maar de motor blijft dan gewoon lopen. Dit betekent dus ook geen lekkage in het vacuumdeel of slang. Het leek dus op een lekkage via de rembekrachtiger, maar helaas heeft een nieuwe rembekrachtiger het probleem niet verholpen.
Het betreft een K12 micra met een 1.4 16 V motor.

sidi_soufiane (0), 7 jaar geleden

Beste Topic starter,

Mag ik je vragen of je destijds tot een oplossing bent gekomen?

Ik heb gek genoeg precies dezelfde klacht als je eerder hebt omschreven. Bij het loslaten van het rempedaal (na de tweede keer) valt de auto spontaan uit. Bij de eerste keer niet. Ik merk ook dat na het starten de motor heel even niet zo lekker loopt.

Ook heb ik gasklep vervangen, een vacuüm ventielklep op de rembekrachtiger, maar niets geholpen.

Ik ben benieuwd naar je oplossing. De garage en ikzelf komen er maar niet uit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.