Nissan Qashqai: Ophanging rammelt

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo, een tijd geleden merkte ik een rammelend geluid van voor tijdens het rijden op hobbelige wegen en als ik over een bult of put reed. Een typisch geluid van een versleten of defecte schokbreker. Ik heb ze van voor allebei vervangen. Helaas heeft dit het probleem niet opgelost. Het geluid is er nog steeds. EN het is ook voelbaar in het stuur als ik het hoor. Ik heb geen flauw idee wat dit kan zijn. Optische inspectie brengt voorlopig niks aan het licht.
Zoveel kan er toch niet defect zijn van voor? Wat zou ik nog kunnen controleren van voor behalve de schokbrekers? Stabilisatorstang zit ook vast, kogelgewrichten zien er ook ok uit. Iemand dit al eens voor gehad?
Het is een qashqai 1,5 dci van 2011 met 110.000 km.

grtn,

Eric

OKP

Geplaatst door OKP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ferdinand (60), 7 jaar geleden

Je stabilisatorstangetjes die aan de veerpoot zitten.Ik heb dit bij mijn Murano gehad bij 104.000.
Ferry

tekkel30 (0), 7 jaar geleden

Had ik ook,zat in de fusee kogels toen .
Speling kogels zat nog binnen de tolerantie maar gaf een lelijke rammel op slecht wegdek en putdeksels

OKP (0), 7 jaar geleden

Geen van beiden, heren, We hebben het gevonden, het zijn de 2 insulators die helemaal los zitten:
54467 - INSULATOR-MEMBER,REAR.
Te zien op volgende link:
http://nissan-europe.epcdata.ru/qashqai/...

tekkel30 (0), 7 jaar geleden

Zo daar kijk je ook niet direct naar.
Mooi dat het opgelost is en nog vele stille KM.

OKP (0), 7 jaar geleden

We hebben de insulators dus nog altijd niet kunnen vervangen, want daarvoor moet het hele subframe eronder uit. Leuk werkje hoor. Al 2 keer op de brug geweest bij een vriend. En 2 keer hetzelfde probleem. De 2 grote bouten in het midden , die de stuurinstallatie vasthouden zijn absoluut niet los te krijgen. Met een grote momentsleutel geprobeerd, een slagmoersleutel, geen beweging in te krijgen. nog iemand tips hoe we die eraf krijgen? Voorlopig hebben we het gerammel gestopt door dikke rubberen pakkinge zelf te snijden en er tussen te steken, maar dat is maar een tijdelijke oplossing. zie foto hieronder.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Waarom haal je niet gewoon de stuurkoppeling binnen los?? Onder het plastic plaatje. Dan kan je het stuurhuis gewoon laten zitten

OKP (0), 6 jaar geleden

ok, is opgelost voorlopig met tijdelijke rubbers. Binnenkort gaat die naar de garage om de bussen te laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.