Nissan Micra: Schakel kabels demonteren en Druklager ontluchten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 12, Vermogen (kw): 59

Hallo,
Ik moet de koppeling vervangen van een Nissan Micra/ K13/ 3cilninder / 1200cc bj 07/2011.
Nu kom ik bij de schakel kabels ( dit zijn er 2) die zitten met een soort klik systeem vast met 6 pinnen in het midden .
Is dit demonteerbaar of moet ik dit stuk breken en nieuwe bestellen ?
Zijn deze stukjes eventueel nieuw te krijgen of moet ik dan een nieuwe kabel bestellen.
Kan me ook iemand vertellen hoe de behuizing van de kabels vast zitten in de beugel op de versnellingsbak ( dit lijkt ook op een kliksysteem),
Maar ze zitten zeer vast .
Ook heb ik een vraagje , hoe kan je op de beste manier een hydrolische druklager ontluchten ?
en bestaat er een stuk om op de leiding te klikken zodat er geen remolie meer uitdrupt tijdens de demontage ?

Alvast bedankt.

TRS

Geplaatst door TRS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

firedriver (55), 7 jaar geleden

Kan je die schakelstangen niet langs onder omhoog duwen, geef maar een stootje.
H.druklager, ontluchtingsnippel volledig eruit draaien, potje onder, lang boven bijvullen tot het langs onder fijn uitloopt, nippel toe en probeer dan eens te ontkoppelen
gr

TRS (0), 7 jaar geleden

Hallo ,

Bedankt voor de reactie , die kabels heb ik er af gekregen hoe u het beschreef .
Komt er dan geen lucht in het systeem als ik de nippel gewoon open draai en zo laat lopen ?
Ik heb er +-0.4l remolie door gepompt zolals ze bij LUK beschrijven maar dit lukt niet er zit en blijft lucht op zitten.
Alleen als ik het reservoir over het max vul krijg ik na +-5 keer pompen druk en die blijf ik houden tot dat de remvloiestof juist tegen het max level komt . Dan krijg ik weer lucht , heel raar ?

Alvast bedankt .

TRS (0), 7 jaar geleden

Klopt dit ?


Voor het ontluchten van het hydraulisch druklager zijn twee personen nodig. Zorg er steeds voor dat er voldoende remvloeistof in het reservoir zit. 1. Sluit de slang en opvangfles aan op het ontluchtingsventiel. 2. Bedien langzaam het koppelingspedaal en houd deze in positie. 3. Open het ontluchtingsventiel tot er lucht of remvloeistof komt. 4. Sluit het ventiel met de hand. 5. Laat het pedaal langzaam los (niet laten schieten!). Bedien tijdens het ontluchten het koppelingspedaal niet meermaals na elkaar (pompen), maar slechts éénmaal. Anders beschadigd het druklager. 6. Twee à drie seconden wachten. De reden hiervoor is dat de vloeistof anders niet de tijd krijgt om terug te stromen (zie afbeelding van het terugstroomventiel hieronder). 7. Herhaal meermaals deze procedure (minimaal nog 10 maal). 8. Wanneer er geen lucht meer uitkomt, het ontluchtingsventiel dichtdraaien en de collector verwijderen. 9. Plaats de stofkap op het ventiel. 10. Het reservoir bijvullen tot aan het Max.-teken. 11. Sluit het reservoir.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.