Nissan PRIMERA: Olie verbruik

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QG18DE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Ik ben inmiddels al vanaf 1997 in bezit van een Nissan. De auto die ik nu heb een Primera wagon P12 begon bij 200.000 kM olie te verbruiken. Inmiddels is de tellerstand 234.00 en het verbruik van de olie is het afgelopen halfjaar wel heel drastisch opgelopen. Tot afgelopen 1 Januari werd het verbruik van de olie 3 liter op 350 kM en komt er veel blauwe rook uit de uitlaat. Het advies van de garage was eerst laten "Fluschen" en vervolgens kijken wat het resultaat is.
De garage heeft echter aangegeven er niet meer aan te beginnen en adviseren reviseren.
Ik lees op verschillende plaatsen op internet dat dit type motor QG18DE vaak veel olie verbruiken en dat dit probleem mogelijk is op te lossen middels het vervangen van de Carterventilatierubber of zuigerveren vervangen omdat deze mogelijk vast zitten. Wie kan mij hiermee verder helpen.

20 jaar Nissan

Geplaatst door 20 jaar Nissan (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik denk inderdaad ook dat de zuigerveren vastzitten. Het carterventilatie rubbertje zal niet de oorzaak zijn.

Ik weet niet of het economisch nog verstandig is om de boel uit elkaar te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.