Nissan PRIMASTAR 1200 L1H1 2.0 DCI 66KW E4: Motor start niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M9R E7, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 66

Beste allen,

Mijn Primastar heeft twee weken stilgestaan en toen ik er afgelopen week weer mee weg wou rijden kreeg ik hem helaas niet gestart. Ik heb zelf al wat gepuzzeld maar kom er niet uit, wellicht heeft een van jullie nog tips.

De situatie is als volgt:
De startmotor draait wel alleen de motor zelf start niet. Ik heb het op meerdere momenten geprobeerd en alleen de eerste keer kreeg ik hem twee keer wel gestart maar sloeg de motor vrijwel direct weer af. Op latere momenten is me dit niet meer gelukt.

Ik heb de accu doorgemeten, deze geeft onbelast en afgekoppeld een spanning van 12.24 volt, als ik de bus laat voorgloeien krijg ik een spanning van 11,8 volt en als ik hem probeer te starten daalt het naar 10,2 volt.

De twee keer dat ik de motor wel gestart kreeg kwam er een melding op het scherm over de brandstofdruk. Ik heb de foutcode uitgelezen en dit is code p2293. Dit heeft volgens het internet te maken met de brandstofdruk regulator (https://www.yourmechanic.com/article/p22...

Mijn eigen gedachte is dat de brandstofpomp mogelijk te weinig stroom krijgt omdat de accu redelijk leeg is. De indicator op de accu is echter nog wel groen. Ik heb geprobeerd om hem los te koppelen zodat ik hem thuis aan de lader kan hangen, maar ik krijg de veiligheidsklem niet los die onderaan de accu bevestigd is met een bout en een moer aan de onderkant van de accudoos. De moer draait mee. Heeft iemand tips om dit nog los te krijgen? Ik heb de bus nog niet heel lang, maar voor zover ik weet is de accu nog nooit vervangen.

Een andere oorzaak zou de brandstoffilter kunnen zijn, maar deze is in januari dit jaar nog vervangen. Of mogelijk lucht in de brandstof, ik wou vandaag even proberen of ik het kan ontluchten bij de pomp.

Overigens heb ik op andere plekken ook wat gelezen over de startonderbreking, ik heb ook de reservesleutel geprobeerd maar dat was ook geen succes.

Als iemand ideeën heeft hoor ik het graag!

Groeten

Taco01

Geplaatst door Taco01 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primastar? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Taco01 (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk de oorzaak gevonden. Wat luchtlekkage rondom de brandstoffilter waardoor alle brandstof terugliep naar de tank en er tijdens het starten de brandstof niet snel genoeg beschikbaar was. Na oppompen deed ie het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primastar of stel zelf een nieuwe vraag.