Nissan QASHQAI+2: Achterlichten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: HR16, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 86

Achterlichten blijven branden als alles is uitgeschakeld en de sleutels van contact zijn. Bij mijn garage hebben we het probleem trachten uit te lezen echter geen resultaat. Bij navraag bij een Nissan specialist kwam naar voren dat we de achterlichten opnieuw moesten voorzien van een aardkabel. Echter het probleem blijft. Daarna de zekering losgehaald van het relaiskastje van de trekhaak. Echter blijft nog steeds. Om de accu niet laten leeg trekken, haal ik de klem op de min pool eraf. Na een tijd doet de verlichting weer normaal, maar nu recentelijk speelt het weer op.

GuidL

Geplaatst door GuidL (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 5 jaar geleden

Een oplossing heb ik zo even niet, maar waarom zou je een achterlicht wat ongewenst brand voor zien van een nieuwe massadraad??

Ik denk dat de klacht in de power distribution module (ipdm) zit.

Je zou daar de beide zekeringen uit kunnen halen van de achterlichten.

Of kijk naar de stekkers achter het paneel naast de linker voet voor de linker voordeur. Vocht kan ook een oorzaak zijn.

Gerrit VW (0), 2 jaar geleden

Wat was uiteindelijk de oorzaak en hoe is het opgelost.

Ik heb hetzelfde probleem sinds vandaag. Het is ook een Qashqai 1.6 uit 2011.

Gerrit VW (0), 2 jaar geleden

Vorige week bij de Nissan dealer geweest en de koppelingsschakelaar van de remlichten bleek defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.