Nissan Note: Motor stottert bij koude start.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: E11, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Mijn Nissan Note loopt sinds kort onregelmatig bij koude start. Wanneer hi warm is gaat het vanzelf over en loopt hij zoals het hoort.
Laten uitlezen en geeft een storingscode P0132 wat duidt op een te hoge spanning aan de voorste lambdasonde. De dealer adviseert om die te vervangen maar op het forum lees ik dat het juist de achterste diagnosesonde is die het probleem veroorzaakt. Mijn vraag is nu welke is stuk en welke moet ik laten vervangen. Kortom wie weet raad?

Wklv

Geplaatst door Wklv (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Note? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 5 jaar geleden

Voor 99,9% is de achterste de boosdoener.

Haal de stekker maar los/of laat hem loshalen en je zal zien dat het dan over is.

Dit moet toch wel bekend zijn binnen de dealerorganisatie, het komt vaker voor.

Wklv (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor uw reaktie, ik zal morgen op de brug zetten en kijken of het zo is. Ik ben teleurgesteld in de Nissan dealer die met uitlezen alleen kon zeggen wat de storingscode is maar dat kon ik zelf ook zien met mijn simpele obd scanner.

Ik dacht dat zij met een uitgebreide diagnose konden zien waar precies het probleem zit maar helaas is dat niet zo. Ze willen eerst de voorste sonde vervangen en als het probleem er nog is dan ook de achterste na de kat. Kostprijs twee keer 300,00 euro.

Nu vraag ik me af of ik een orginele sonde moet monteren of bv een bosch of ander merk.

Wklv (0), 5 jaar geleden

Probleem is opgelost, het bleek inderdaad de achterste lambdasonde te zijn die de boosdoener was.

Ik heb een orginele gebruikte sonde gemonteerd en de storing gereset en hij loopt weer als een zonnetje.

Wel raar dat de dealer hier niet van op de hoogte is als dit probleem zich vaker voordoet.


Bedankt voor de support.

Wklv (0), 5 jaar geleden

Nadat ik eerder meldde dat de storing is opgelost ging enige tijd later toch weer het motorstoringslampje branden terwijl de motor prima bleef lopen. Na opnieuw te hebben uitgelezen gaf hij wederom een P0132 foutcode, dus van de voorste lambdasonde.

Uiteindelijk ook die vervangen door een originele dure (160,00) sonde en de code gewist ging het weer even goed. Na een tiental km ging weer het storingslampje aan wat erop duidt dat de storing er nog steeds zit, en dat het waarschijnlijk de lambdasondes niet zijn geweest, maar wat dan wel?

Als iemand het weet hoor ik dat uiteraard graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Note of stel zelf een nieuwe vraag.