Nissan PRIMERA: Afdek kapje cilinder slot

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: QR20, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Een niet alledaagse vraag.
Nadat ik het slot bestuurders kant eruithaalde en alle schotjes schoon gemaakt heel veel vuil en vet werkt het slot.het slot is binnen 5 min gedemonteert.
Ik ben van mening dat afdek kapje cilinderslot het vuil tegen houd.deze zat er niet meer op.
Veel autodemontage bedrijven gebeld en veel zijn al weg.bij de dealer ben je hoop kwijt voor stukje plastic of kunstof.
Wie o wie kan me helpen met dit kapje dat over de cilinderslot valt bestuurders kant

asfaltrocker

Geplaatst door asfaltrocker (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Zit dat niet in het slot.Als je de sleutel er in steekt gaat dat opzij.Een kapje of afdekplaatje aan de buitenkant zie ik niet veel meer tenzij bij keyless entry .
Ferry

asfaltrocker (0), 4 jaar geleden

Het slot kan je los maken met een torx aan de zeikant van je deur.die draai je helemaal los dan haal je het slot eruit
Er zitten 2 pinnentjes in een net achter het slot gat en een op het einde die is moeilijk los te halen.en de borg pen die doorheen tik je los
Dan de sleutel erin en je trekt heel voorzichtig de cilinder eruit.hou de afdek plaatje en veer vast en je hebt nadat je de cilinder slot uit de huls gehaald hebt.
Heb je de cilinder slot.voor je de sleutel eruit haald moet je de schotjes vast houden.doe je dit niet dan springt hij eruit met de miniscule veertjes die zie je bijna niet.dan steek je de sleutel weer in en je ziet welke blijft hangen.dan haal je de sleutel er weer uit en je haalt voorzichtig dat schotje eruit..die maak je schoon.
Dan sleutel er weer in..dan met wd40 alles inspuiten en als dat soepel gaat dan zet je de cilinder slot in de cilinderhuis en test het of hij draaid.is dit zo .
Dan eerste de borg veer dan aan de achterkant de borg pen erin tikken dan de veer en het dekseltje
En de borg pennetje die de hevel vast houd..en dan shuif je het geheel in de buiten huis.dan in je deur met de sleutel verticaal anders werkt hij niet.dan met torx vast zetten..en je kijkt op werking raam open zetten en je doet je deur dicht.en doet hem opslot en weer open..als dit werkt de stikker op de zeikant weer over het gat plakken.en klaar ben je.
Zo deden we met andere sloten waar de sleutel niet draaid maar wel erin..dan steekje de sleutel erin en met fijn vijltje vijl je de schotjes die dan uitsteken weg(wel met sleutel erin)tot hij wel draaid..en jebt een slot dat jou sleutel past en niet met schaar of schroevendraaier.
Maak fotos voor je alles uitelkaar haalt stap voor stap dan weet je hoe het zat en wat je mist...

Nissanwielmonteur (0) PRO, 4 jaar geleden

Het afdekkapje zit in het verlengde van de handgreep en wip je in noodgevallen los om de auto te openen met het cilinderslot

asfaltrocker (0), 4 jaar geleden

Klopt maar wat ik schreef dat deze cilinders sloten heel gevoelig en vuil bevorderd de werking van het slot

asfaltrocker (0), 4 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.