Nissan MICRA: Stank

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CG13, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal, het volgende probleem bij ons micratje. De auto stinkt naar uitlaat/verbrandingsgassen. Bij rustig rijden valt het wel mee, maar als je even wat doortrek dan ruik je het heel goed. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? De uitlaat lijkt gasdicht. De einddemper is wel een keer aangesmeerd.

Alvast bedankt

Thijs

Thijs2013

Geplaatst door Thijs2013 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Ruik je het binnen tijdens het rijden?
Dan ontsnapt er toch ergens iets uit de uitlaat, wat normaal ruik je dat niet binnen als het uitlaatgas achter de auto pas uit de uitlaat komt.
Wees hier voorzichtig mee. Je kunt er hoofdpijn van krijgen en erger.

Thijs2013 (0), 4 jaar geleden

Binnen ruik je nagenoeg niks zolang de ramen dicht zijn. Met een raampje open of als je de uit zet en uit stapt. Dan ruik je het wel. Ruikt anders als uitlaatgassen uit de uitlaat ("normale" uitlaatgassen)

Zal hem van de week dan toch nog eens op de brug zetten en kijken wat er op doet.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Hou heel even je hand met een doek op het eind van je uitlaat,dan hoor je wel of hij lekt of niet.Zo niet,dan moet je verder zoeken .Kan van alles zijn.Olie en/of koelvloeistof op je uitlaat c.q. spruitstuk .Ík hou het op de uitlaat.Aangesmeerde uitlaten houden het normaal gesproken niet zo lang uit.
Ferry

Thijs2013 (0), 4 jaar geleden

Het zou goed olie kunnen zijn, maar toch ruikt dat anders. Morgen even kijken. Bedankt.

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Heb je de uitlaat al gecontroleerd, vijf seconden werk en kan je dat afstrepen.
Ferry

Thijs2013 (0), 4 jaar geleden

Mag gesloten worden, lekte aan de flens na cat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.