Opel Vivaro: Opel Vivaro Rookt!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dti

Hallo, ik heb afgelopen zomer een dubbel cabine opel Vivaro gekocht uit 2003, met origineel 132.000 km, enkele weken na de aankoop werd ik erop gewezen dat de vivaro behoorlijk zwart rookt! Nu heb ik de vivaro zonder garantie gekocht bij een bedrijfswagen handelaar, niet slim misschien maar hij zag er erg goed uit en van de eerste eigenaar! maar volgens het onderhoudsboekje was een beurt het jaar ervoor gedaan en de handelaar heeft de distributieriem laten vervangen. Nu heb ik de olie ververst en goede kwaliteit olie en filter, ook het luchtfilter vervangen en de versnellingsbak olie. De radiateur had wat steenslag dus heb ik een nieuwe radiateur en intercooler vervangen. Hierna naar een diesel specialist geweest waar zij zagen dat het radje in de turbo veel speling had en dus moest de turbo vervangen worden, hiervoor is een nieuwe geplaatst! de vivaro trok wel weer iets beter maar rookt nog steeds! nu heb ik de vivaro weer een eek naar de specialist gebracht om te onderzoeken wat nu het probleem kan zijn? zij hebben de turbodruk sensor vervangen maar hielp niks, ze hebben de EGR schoon gemaakt maar die was zo goed als nieuw, ze hebben de verstuivers op een speciale testbank getest en waren perfect! ze hebben de motor onder druk met rook gezet om op lekkages te testen maar niks gevonden, vervolgens het distributie moment getest maar was ook goed, omdat zij niks konden vinden hebben zij de software uitgelezen maar dit was geheel origineel en netjes...

Ik heb gisteren de garage gebeld waar de vivaro voorheen bij de eerste eigenaar onderhouden is en zij vertelde dat zij in 2013 de vivaro voorzien hebben van een nieuwe EGR klep en nieuwe vertuivers en nieuwe luchtmassa meter! omdat de vivaro een storing had op de egr en vestuivers! dus deze zijn al vervangen in 2013!

Ik ben inmiddels heel wat rekeningen verder en weet echt niet wat ik nu moet, het is een fijne wagen en wil hem niet kwijt, zeker omdat ik nu al zoveel geld erin gestopt heb, dat levert hij niet meer op, maar wie heeft tips of weet wat het zou kunnen zijn? ik hoor het graag van jullie!

firerescue

Geplaatst door firerescue (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 8 jaar geleden

compressie laten meten
aansturing egr goed?
olieverbruik?
brandstofdruk goed?

firerescue (0), 8 jaar geleden

olieverbruik is niets! en de aansturing EGR was goed volgens de garage, commpressie en brandstofdruk hebben ze niet gedaan! bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.