Oldsmobile Cutlass: benzine-meter

Bouwjaar: 1969, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7

ik heb pas een oldsmobile cutlass gekocht uit 1969, maar de benzine-meter blijft altijd op vol staan, al is de tank leeg. wat kan hier de oorzaak van zijn?

anneke-3

Geplaatst door anneke-3 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Oldsmobile Cutlass? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ChevyBuick (0), 16 jaar geleden

Ik heb met mijn 75er Buick hetzelfde. Aan je sending unit (vlotter) in de tank zit ook een massa draad. Kijk die even goed na. Eventueel even loshalen en even schoonmaken en weer bevestigen. Dat draadje zit aan de voorkant van de tank, richting de voorkant van de auto bedoel ik dus. Om te kijken of de sending unit stuk is, kan je het volgende doen: aan de achterzijde van de tank loopt er als het goed is een draad naar de kofferbak toe (hij gaat via een gaatje door het metaal en komt in je kofferbak uit). In de kofferbak zit er vermoedelijk een stekkertje (tja ik weet niet precies hoe het bij een 69er Olds zit). Maar als je zo'n stekkertje tegenkomt, haal deze dan los. En leg de kant die van de sending unit komt aan massa. Als nu je metertje in de auto naar 'leeg' terug zakt, dan is je sending unit stuk. En als je de massa er weer afhaalt, zal hij weer helemaal naar vol gaan. Bij mij is dit het geval. Het enige wat je dan kan doen is de tank er eens onder vandaan halen, en een nieuwe sending unit plaatsen. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Oldsmobile Cutlass of stel zelf een nieuwe vraag.