Opel Vectra: Riem waterpomp kapot?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Mijn wagen is stilgevallen en vervolgens met depannage naar een garage laten brengen.

Men heeft tegen mij gezegd dat op het eerste gezicht de riem (en rollators of dergelijke) van de waterpomp kapot is. Hierdoor raakte de wagen elke 5 minuten over de 100 graden (moest telkens aan de kant stoppen) en reed ik uiteindelijk nog enkel op batterij totdat deze leeg was. De batterij werd door die kapotte riem niet meer bijgeladen. En zelfs de stuur begon moeilijk te doen.

Weet iemand aan welke kosten ik mij mag verwachten en welke onderdelen allemaal vervangen moeten worden? Moet de pomp ook mee vervangen worden?

Alvast bedankt!

mber

Geplaatst door mber (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

m.hanssen (0), 10 jaar geleden

Als ik het goed heb loopt bij jouw auto de distributieriem over de waterpomp. Dit betekend dat de distributieriem(set) en waterpomp vervangen dienen te worden.
De kosten lopen bij een garage al snel op rond de 600 euro. Indien je dit zelf kunt doen kost dit rond de 150 euro met B-merk onderdelen.
Ik zou hier absoluut niet zelf aan beginnen indien je geen ervaring hebt met het sleutelen aan auto's.

alfons262 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou eerst eens kijken of je krukaspoellie niet losgekomen is van de vulcanisatie,Wat een distributieriem(die deze wagen volgens mij dus niet hebt)Met een lege accu en zwaar sturen heeft te maken weet ik verder niet.Ik zou dus goed kijken of de krukaspoellie niet los ligt.

kleijn (0), 10 jaar geleden

klopt ketting

firedriver (55), 10 jaar geleden

Multi v-riem ?

mber (0), 7 jaar geleden

Ik kreeg bericht dat ik nog oplossingen diende te vermelden.

Het ging inderdaag om een v-riem. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.