Opel CORSA-C: Auto start moeilijk

Brandstof: Benzine, Motorcode: Z12xe, Motorinhoud (cc): 1199, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal!

Sinds kort heb ik een Opel Corsa c uit 2002 maar sinds het weer wat beter is geworden heb ik een beetje problemen met starten... als ik hem doorstart duurt het tussen de 5 en 10 seconde dat de motor gestart is. En de eerste 1of 2 seconde wilt hij niet lekker stationair draaien. De toerental zit dan ongeveer tussen de 400/500 en je voelt alles ook een beetje trillen. Dat trillen ligt na mijn idee ligt aan de lage toerental maar kan et fout hebben. Maar wanneer die gestart is en ik rij erin lijkt het net of er niks aan de hand is. Hij rijd dan hetzelfde als voorheen en houd totaal niet in. Ik ben er ook al een pas keer mee naar de garage geweest waar ze hem ook telkens hebben uitgelezen maar hebben niks kunnen vinden. Overigens bij de garage starte die wel telkens in 1 keer:( weer iets typisch voor mij dat Mn auto een mankement heeft en ik wil het aantonen dat er op dat moment niks aan de hand is maar een uur later weer wel. Overigens als ik heb gereden of überhaupt de motor aan heb gehad voor een paar seconde start hij zonder enige problemen. Afgelopen maand is de accu vervangen temperatuursensor en olie druksensor. Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

Roytje101

Geplaatst door Roytje101 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 6 jaar geleden

Hoe is de staat van onderhoud ?

Roytje101 (0), 6 jaar geleden

Laat ik het zo zeggen. Het kan beter. Toen ik hem kocht lekte hij wat olie door de druksensor waardoor et oliepijl aan de lage kant was (niet extreem laag maar zo laag dat er nog wel een liter bij kon) en et koelvloeistof was een beetje aan de lage kant en dit bij gevuld 3 weken geleden en blijft evenvol dus verwacht dat ie niet ergens lekt. Voor de rest is het 6 jaar geleden dat hij een onderhoudsbeurt heeft gehad bij een garage en voor de rest is het door de vorige eigenaar zelf gebeurd. Dus zou kunnen verwachten dat de boegies er al een eeuwigheid in zitten en nog nooit de benzinefilter is vervangen ( wat ik overigens ook nooit heb gehoord dat ze dat ooit doen bij een benzine auto?). Volgens de garage hoeft de olie niet vervangen te worden dus valt weer mee. Voor de rest in et onderhoudsboekje wat ik erbij kreeg staan alleen de stempels van de garage tot 2011 maar staat niks bij van wat en hoe

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Zoals Kaleido al opmerkt,hoe is de staat van onderhoud.Je geeft zelf aan,dat het beter kan.Op basis van je verhaal zou ik zeggen geef of laat je auto een grote beurt geven.Daar knapt hij beslist van op.
Ferry

Roytje101 (0), 6 jaar geleden

update: ik ben erachter gekomen wat het probleem is! Het heeft niks met onderhoud of enige andere motorische/ elektrische mankement te maken! ik hoorde dat de tankstation waar ik normaal gesproken tank (in Essen,België) dat ze daar door de brandstoffen nog wel veel rotzooi gooien en veel mensen daar problemen mee kregen. Ik heb gister bij een andere tankstation in Essen getankt en meteen merkte ik dat mijn auto beter reed en bij elke startpoging start mijn motor per direct. Ook na een nacht stil staan (wat ik dus net heb geprobeerd) waar die eerst flink moeite mee had. Maar toch bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.