Opel ASTRA: help, astra h vergrendeling werkt niet meer en radio blijft aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

In het contactslot zit een soort van mechanisme die wordt ingedrukt als de sleutel omgedraaid wordt. Dat mechanisme stuurt de radio aan en waarschijnlijk ook de sleutel in slot detectie. Als na het uitnemen van de sleutel dat mechanisme niet terug veert blijft de radio aan en "denkt" het systeem dat de sleutel nog in het slot zit waardoor de cv niet meer werkt. Het mechanisme wordt ingedrukt middels een metalen ring rond de sleutelingang en blijft door stof e.d. hangen. Het contactslot rondom die metalen ring inspuiten met WD 40 en de sleutel veelvuldig in het contact steken één slag draaien en weer uit het contact halen kan er voor zorgen dat het mechanisme weer terug veert en alles weer werkt zoals het zou moeten werken.

melvin-astra-H

Geplaatst door melvin-astra-H (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

goedendag,

mijn naam is melvin en ik ben nieuw op dit forum, ik zit met een probleem.

recent heb ik een 2e hands astra h gekocht.
vanavond nam mijn vriendin hem even mee en toen ging de radio ineens niet meer uit toen zei de sleutel uit het contact haalde. ook werkt de centrale vergrendeling niet meer. ikzelf dacht dat het aan de sleutel lag maar helaas, met mijn sleutel werkt hij ook niet. na wat zoeken op internet kwam ik bij het contactslot zelf. deze heb ik deels uit elkaar gehaald en gesmeerd, helaas zonder succes.

nu komt het gekke, als ik de minpool van de accu los haal en weer erop zet dan werkt de afstandbediening wel weer maar als ik de auto dan probeer te starten gaat dat niet. als ik de sleutel er dan uit haal en weer erin doe start hij wel maar dan werkt de vegrendeling(afstandbediening) weer niet....
ook blijft de radio aan als ik de sleutel uit het contact haal... HELP??

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

hallo ronny bedankt voor je snelle antwoord. welke metalen ring bedoel je precies? wel heb ik het kunstof palletje helemaal achterop het cilinderslot eruit gehad en schoongemaakt, bedoel je deze?

ronny503 (0), 6 jaar geleden

De metalen ring is het bovenste deel van het getoonde binnenslot en beweegt in de behuizing op en neer. Vuil en zomeer in de behuizing zorgt ervoor dat het binnenslot niet meer kan bewegen waardoor het binnenslot niet meer omhoog komt. Zaak is om de behuizing van het contactslot goed te reinigen en eventueel met wat naaimachine olie smeren zodat het binnenslot vrij kan bewegen.

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

voor de duidelijkheis nog 2 foto's, misschien kun je hier de ring op aanwijzen?

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Op foto 1 is de behuizing te zien die is behoorlijk vervuild en die vervuiling is vrijwel zeker de oorzaak van het probleem. De metalen ring is het geheel van het sleuteldeel zoals in foto 2 te zien is.

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

dankje ronny, ik heb alles schhongemaakt en gesmeerd maar het probleem is nog niet verholpen. ik blijf het ook gek vinden dat als ik de accupool loshaal en terug plaats de afstandbediening wel weer vergrendeld maar de auto niet start, en als ik dan het contact uit doe werkt de afstandbediening niet meer maar start hij wel....

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Komt het binnenslot wel terug in de juiste positie als de sleutel uit het slot word gehaald want vaak is meerdere malen proberen nodig om de boel weer gangbaar te maken.

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

ik hoor wel een duidelijke klik als ik de sleutel uit het contact haal

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Als het binnenslot ook terugveert dan kan het zijn dat het contactblok achter het slot defect is en is vervangen van dat contactblok de enigste optie.

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

dat is balen, dit complete ding bedoel je daarmee?

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

wat me ook opviel is dat ik niets in hoef te drukken om het cilinder eruit te halen, in stand 1 kan ik hem er zo uittrekken

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

ik kijk er nu net onder en het lijkt alsof hier iets op hoort??? geen idee zie nergens een losse stekker ofzo

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Mijn kennis houdt hier ook op maar misschien is er op youtube nog iets te vinden want het is een veel vaker voorkomend probleem.

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

vergeet mijn laatste berichten ronny! het bleek toch het kunstof palletje in het cilinder zelf te zijn, als je de sleutel eruit trek moet deze inderdaad terug schieten, deze ging nog niet soepel genoeg. probleem opgelost bedankt voor al je feedback!! :D

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de terugkoppeling want een klein iets kan grote gevolgen hebben.

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

dat is in dit geval zeker zo!

melvin-astra-H (0), 6 jaar geleden

q

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.