Opel CORSA-B: storingslampje brand/ foutcode P1640

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.4SZ, Vermogen (kw): 4400

Beste leden,

Ik ben inmiddels radeloos geworden, storingslampje Brand al maanden wel en dan weer niet, dan rijd hij met lampje goed dan weer in noodloop, rijd zonder lampje weken prima dan weer niet, inhouden, hoogverbruik,hoog toerental zonder dat het lampje brand! 3 keer uitgelezen en 3x zelfde code de een zegt breuk ergens in de bedrading ander zegt dat de ECU defect is en een ander zegt dat het van alles kan zijn en dat alles nagelopen moet worden en dat word dus een hele dure grap wat ik me niet kan veroorloven en is de auto mis. Niet meer waard.Als ik het zeker zou weten dat het aan de ECU ligt dan weet ik dat het klaar is en rij ik hem de sloot in hihi, maar hoop eigenlijk dat het een kleinigheid is. Wie o Wie kan mij helpen??

jukaya

Geplaatst door jukaya (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Alle symptomen die jij beschrijft komen inderdaad voor bij deze foutcode;
Het kan liggen aan de bedrading maar ook aan de ECU zelf.
Ik zou beginnen met het controleren van de bedrading en alle stekkers...

jukaya (0), 6 jaar geleden

Hey hans, Bedankt voor je reactie, maar ik heb totaal geen verstand van auto,s dus zou niet weten waar ik beginnen moet. Maar hoe kan het dat hij de ene x weken goed rijd en lampje is uit en dan op een dag begint het lampje weer te branden en is het weer drama

Gr Ju

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Dat zou dus aan de bedrading kunnen liggen, die bijvoorbeeld beschadigd is en soms geen contact maakt of juist kortsluiting tegen massa of zo...
Verstand van auto`s is bij het bekijken van de bedrading niet relevant...begin bij de ECU en volg de draden.
De ECU zit onder het dashboard op de relais plaat

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Bij deze foutcode kun je met Opel dealer (of gelijkwaardige) diagnose apparatuur een "Quad Driver Module Test" uitvoeren.
Het resultaat daarvan geeft meer informatie over welke fout er precies is geconstateerd en in welk circuit die fout zit.

jukaya (0), 6 jaar geleden

Oké bedankt voor de info Oldford, maar als ik een andere ecu aansluit om te kijken of het aan de ecu ligt welke nummers moeten dan overeen komen met elkaar?

jukaya (0), 6 jaar geleden

De laatste diagnose van Delphi gaf aan : 4-voudig circuit in de ecu
- fout functie
iemand enig idee wat dit inhoud?

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Nee. Want dit is slechts een algemene foutmelding op de Quad Driver Module (4-voudige uitgang).
Zoals al eerder gezegd moet er meer voor gedaan worden om de exacte foutmelding te zien en in welk van de 4 circuits het betreft.

Andere ecu gaat niet werken i.v.m. startbeveiliging, tenzij die ecu op de juiste manier wordt afgemeld in de donor-auto en op de juiste manier bij jouw auto wordt aangemeld met Opel dealer (of gelijkwaardige) diagnose apparatuur.

jukaya (0), 6 jaar geleden

Oké dus enige optie is dus toch naar de opel dealer en een test laten uitvoeren, hoe kom ik er achter of er een startonderbreker in zit? Heb een ronde sleutel zonder chip en als die er niet in zit dan kan een andere ecu wel werken?

Alvast heel erg bedankt voor je reactie,s

Mvg Ju

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Startonderbreker (anti-diefstal beveiliging) zit er echt op. Dat was wettelijk toen al verplicht.
En de ecu die bij jouw auto gemonteerd zit kan alle gebruikelijke foutcodes m.b.t. sleutels en anti-diefstal beveiliging geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.