Opel CORSA-C: koel fan blijft draaien,waar door moter niet op temperatuur raa

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z10XEP, Motorinhoud (cc): 998, Vermogen (kw): 44

De koel fan draait bij an zetten van contact zelfs bij koude motor.Als ik batterij afkoppel en terug aan koppel is dit klaar, tot hij op temperatuur is en terug aan slaat. Daarna bij koude motor zelfde probleem. Koelwatertemperatuur meter blijft ook op 0 staan. Ik heb de relais reeds gewisseld met andere , zelfde type . Deze auto heeft ook airco welke wel werkt.

GuyChr

Geplaatst door GuyChr (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Als de airco aanstaat gaat de fan draaien....dat is normaal, de condensor wordt hiermee gekoeld.

GuyChr (0), 5 jaar geleden

Dat is juist.maar ook als airco uit staat is dit nog het zelfde probleem. Temperatuur meter blijft ook op 0 staan ook als ventilator is afgesloten en de sensor is reeds vervangen . Toch bedankt voor je raad .

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Juiste sensor vervangen , zitten er 2 in , 1 voor ecu en 1 voor de meter , laat hem anders eerst eens uitlezen en live data controleren , scheelt een hoop onderdelen vervangen voor jan ……. , is uiteindelijk ondanks dat het een paar tientjes kost goedkoper.

GuyChr (0), 5 jaar geleden

beste, bedankt.
Ik heb de batterij even afgekoppeld en terug aangekoppeld en fan doet het weer. wel werkte temperatuurmeter nog niet, moter kwam niet op temperatuur. Thermostaat gecontroleerd en nu bleek die er niet in te zitten. Deze wagen is net 2de hands gekocht. Ik hoop dat nu alles in orde is. Bedankt voor de goede raad en idd moest er nu nog iets fout lopen zal ik hem zeker laten uitlezen
Tnx Guy

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Dat de thermostaat er uit is , is meestal geen goed teken , zeker omdat de temperatuurmeter ook niet werkt , ik weet niet waar je hem gekocht hebt , maar riekt naar een verborgen gebrek , zou het melden als hij bij een garage is gekocht , anders goed in de gaten houden.

ojhekcireg (0), 5 jaar geleden

Het advies on uit te laten lezen heb je natuurlijk niets aan. Uitlesen kost 90 euro. Als je lid bent van dit forum is het wel de bedoeling dat je storingen of reparaties zelf verhelpt. Anders kan ik de auto wel naar de garage brengen met het verzoek om hem in orde te maken.
Ik heb hetzelfde probleem ongeveer. De koelventilator gaat soms als een bezetene draaien terwijl de motor pas gestart is. De temperatuur aanwijzer doet het soms ook niet. Het lijkt er op de de temperatuurvoeler af en toe hapert. Vraag: waar zit die precies? Is het die welke recht boven de grote riemschijf zit of die met dat ene draadje links boven in motorblok??? (als je voor de auto staat en naar de motor kijkt)

appaman12 (0), 5 jaar geleden

volgens mij zit de temp sensor ergens bij de thermostaathuis of bij de radiateur

appaman12 (0), 5 jaar geleden

Opgelost ?

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Ook prettig als je even verteld hoe je het opgelost hebt , daar hebben we meer aan .

ojhekcireg (0), 5 jaar geleden

Zou prettiger zijn als iemand een concrete informatie geeft. Dat de temperaatuursensor ergens daar of daar zit is niet zo bruikbaar. Ik zie ook wel wat er allemaal zit. Maar als de een zegt dat er twee zitten moet ik effe passen en dus vraag ik waar ze dan precies zitten. En ik heb intussen nog geen betere informatie gekregen op dit forum. Dus niet opgelost. Maar intussen een sensor gekocht en een pomp besteld. Want expansievat koelwater was ook veel gezakt. En als het probleem opgelost is laat ik dit hier weten.

appaman12 (0), 5 jaar geleden

[yt]https://youtu.be/WNIRUNJhK-E[yt]

Dit is een corsa d,, Weet niet of er veel verschil in zit met een c

ojhekcireg (0), 5 jaar geleden

Daar zit inderdaad ook bij de Corsa C de temperatuurvoeler. Tot nu toe geen storing meer gehad waardoor het niet aan te geven is wat de oorzaak is/was. Ga de sensor vervangen zoals die op het filmpjete zien is, Zit midden boven de riemschijf van de waterpomp. En dan maar afwachten of het lampje van de koelwatertemperatuur nog eens gaat branden of de ventilator nog eens op hol slaat. Daardoor kan het lang duren om hier de oplossing aan te geven, maar ik ga het in de gaten houden.

ojhekcireg (0), 5 jaar geleden

De temperatuursensor zit aan de kaant van de multyrien en wel in het midden boven de schijf van de riem.
De sensor hebben we vervangen. Toen bleek ook de multyriem helemaal versleten te zijn. Die moets vervangen worden. Daarvoor moets de motorsteun weg. Vervolgens leek de waterpomp ook een beetje te lekken (moeilijk te zien) en hebben we die dan ook maar vervangen nu we toch bezig waren. Singsdien geen melding van watertemp of draaiende koelventilator gehad. Het is dus niet 100% aan te geven wat de oorzaak van de storing in het koelcircuit was. Het is nu weg. Gr Gericke

ojhekcireg (0), 4 jaar geleden

De weaterpomp is vernieuwd maar er gaat nog regelmatig water weg. Nergens een lek te zien, alles kurkdroog. Iemand een idee waar of hoe dat water verdwijnt????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.