Opel ASTRA-G-CC: Gaspedaal /kabel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: X16SZR, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

In de zomer is het gas paar keer blijven hangen bij het wegrijden. Met opnieuw starten deed hij het weer goed dus heb hier toen geen aandacht aan besteed

Inmiddels met de kou en regen blijft het gas bijna elke keer hangen als de auto gestart word. Je voelt van te voren aan het gaspedaal al dat hij weer blijft hangen, deze voelt heel stijf en je kunt hem bijna niet intrappen. Als je de auto dan start, schieten de toeren omhoog (zelfs al een keer tot 6000 toeren).
We kregen als tip de kabel met olie in te smeren. Dit gedaan, maar heeft geen effect.
Waar kan het aan liggen en wat kunnen we doen?

En als het gebeurd, hoe los ik het ter plekke dan op? Is er een andere manier dan 10x de auto opnieuw starten in de hoop dat hij weer even goed is?

kwakman

Geplaatst door kwakman (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Maak het kabeltje even los en kijk of de gashevel niet te strak gaat.Als dat normaal gaat ,dan de kabel verder bekijken en/of vervangen.
Ferry

kwakman (0), 5 jaar geleden

Nou daar is niks mis mee heb de kabel los gehaald en de hevel doet gewoon goed

Waar kan het nog méér aan liggen

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Als je de kabel los had,had je de gangbaarheid van de kabel kunnen voelen.Een man in de auto en een ander bij het kabeltje.Als dat soepel loopt ,dan verder onderzoeken.Het is toch niet zo ,dat een matje te ver onder je gaspedaal ligt.
Ferry

kaleido 1 (1460) PRO, 5 jaar geleden

Een kabel los testen op gangbaarheid is niet altijd maatgevend , een kabel onbelast kan zich heel anders gedragen dan belast .
Je kunt natuurlijk kijken wat de kabel doet of het systeem als je het gaspedaal in trapt zonder dat de motor loopt , als de hevel waar hij aan zit wel terug wil zit het in de kabel , als je de kabel vrij kunt bewegen bij de hevel , zit het in de overbrenging van de monopoint.
Lijkt me niet echt moeilijk om uit te vinden waar het fout gaat.

kwakman (0), 5 jaar geleden

Ik heb de kabel los gehaald gaat allemaal soepel ook met 2 man
De hevel gaat ook soepel alles ingespoten...

Als de auto koud is gaat het pedaal wel soepel ,rij ik na de winkel kom na ongeveer 15min weer en wil de auto starten dan voel je direct dat het pedaal heel stijf is
Zodra je er dan op gaat trappen ligt eraan hoe hard je trapt blijven de toeren op bv 3 of 6000 én zakt niet meer terug
Wacht je dan een minuut of 5 met de motor uit dan is het pedaal meestal weer goed na starten

Gasklephuis??? Is wel schoon
Iemand een idee ...

kaleido 1 (1460) PRO, 5 jaar geleden

Zoals al eerder gevraagd kijk wat er zwaar gaat als de storing er is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.