Opel CORSA-C: rempedaal komt niet ver genoeg omhoog

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XEP, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Beste lezers,

Ik had enige tijd geleden een lekkage in mijn Opel Corsa waardoor de bestuurders mat telkens nat werd. Na veel zoeken heb ik de oorzaak gevonden, namelijk de kit rand achter de rembekrachtiger/hoofdremcilinder.
Na het loshalen van de nodige dingen om er bij te kunnen, heb ik ook de hoofdremcilinder en rembekrachtiger los geschroefd (hoofdremcilinder is niet van de remleidingen af geweest). Vervolgens alles afgekit en weer terug in elkaar gezet, waarna alles weer prima leek.
Tot ik er achter kwam dat de remverlichting bleef branden.
Wederom alles uit elkaar gehaald en tot de conclusie gekomen dat het rempedaal niet ver genoeg omhoog komt om de schakelaar voor de verlichting in te drukken.
Wanneer ik de borgpen van de rembekrachtiger naar het rempedaal losmaak komt die wel ver genoeg omhoog om de verlichting uit te schakelen.
Ook wanneer de hoofdremcilinder los is van de rembekrachtiger komt deze niet ver genoeg terug, waardoor het mij lijkt dat het probleem bij de rembekrachtiger ligt. Het vacuum van de rembekrachtiger heb ik ook getest en dit lijkt goed te werken.
Voor het terug in elkaar zetten zijn alle oude onderdelen gebruikt.

Heeft iemand misschien een idee waar het aan kan liggen?

-Eddy

Eddy92

Geplaatst door Eddy92 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Eddy92 (0), 5 jaar geleden

na 4 dagen zoeken naar het probleem, eindelijk een pagina op internet tegengekomen met het antwoord.
Het bleek dat niet het pedaal of rembekrachtiger het probleem was. Waarschijnlijk is bij al het loshalen onder het dashboard de sensor van de remverlichting 1 of 2 tikjes verschoven, waardoor dit probleem is ontstaan.

Mochten meer mensen dit ervaren.. de oplossing is het rode ringetje van de sensor iets naar buiten trekken en vervolgens kan het witte dopje (de daadwerkelijke schakelaar) afgesteld worden op het rempedaal. (ik was in de veronderstelling dat dit dopje vast zat en daarom het pedaal het probleem was)

Dat zo'n klein dingetje voor zoveel werk kan zorgen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.