Opel Astra: verwarming , motertemperatuur

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 131

ik heb vorig jaar in mei een opel astra 1700 cdti gekocht met 131 pk, hij heeft 125000 km .
vorig jaar voor de winter ondervond ik dat de verwarming niet echt zijn ding deed.
duurt een eeuwigheid voor de auto op temperatuur is (10 km) , als hij al p temperatuur geraakt. de verwarming heeft heel veel tijd nodig om goed warme lucht te blazen , ook als hij op HI staat. de wagen moet ook goed op toeren worden gehouden want als je bv ergens moet aanschuiven loopt de temperatuurmeter direct terug.
de garage heeft vorige maand de waterpomp vervangen omdat dit het probleem zou zijn . maar volgens mij is dit niet de oplossing en ben ik van plan om terug naar de garage te gaan . heeft iemand dit ook al voorgehad ?

andy brepoels-1

Geplaatst door andy brepoels-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Quebecc (0), 5 jaar geleden

Kan je thermostaat zijn die stuk is, hou volgende keer je kachel/airco eens uit, en kijk dan of je auto het normaal blijft doen.. ook bij weinig toeren.

Of

Open je motorkap en zoek je slang op waar je thermostaat zit aangesloten , die moet bij starten van je auto koud zijn en bij de gewenste temperatuur open gaan, dus ook in een keer heet worden. Als deze slang langzaam warm wordt en blijft dan gaat je themorstaat op de verkeerde moment open en dan warmt je auto niet en ook je motor niet goed genoeg..

Succes en ik hoor het wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.