Opel MERIVA-A: verwarming van de auto

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1796, Vermogen (kw): 92

Hallo,

Ik heb een Opel Meriva 1.8, van 2003.
De kachel fan doet het niet meer, hoe hoog ik hem ook zet, de boel word niet warm, wat voor temperatuur ik het op instel, ik ben bang dat de boel overleden is.
Wat kan ik doen/nagaan om erachter te komen wat kapot is en vervangen moet worden?
Wil het zelf gaan proberen, aangezien ik net een keuring van 1400 euro heb gehad en me een garage nu niet kan veroorloven.

alvast bedankt voor eventuele tips
groetjes Natasja

Natasja1309

Geplaatst door Natasja1309 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Robko (0), 5 jaar geleden

Beste Natasja,

Dat is vervelend met deze temperaturen. Begin eens met het controleren van de zekeringen (zekeringkastje). En controleer eens of deze heel zijn. In het boekje van de auto staat welke zekeringen (no) je moet controleren.

Succes.

Natasja1309 (0), 5 jaar geleden

Hallo Robko,

Helaas het zijn niet de zekeringen, beide vervangen, maar doet niets 😖

Robko (0), 5 jaar geleden

Dan mag je gaan schroeven. De kachelmotor zit achter het dashboardkastje. Als je hem hebt gevonden en een multimeter hebt dan kan je voor alle zekerheid even meten of er wel spanning op de stekker staat. Als dat zo is, wat ik verwacht aangezien je kachelmotor in geen enkele stand werkt. Dan een nieuwe of gebruikte plaatsen en klaar.

Succes.

Natasja1309 (0), 5 jaar geleden

vandaag uitgevonden dat het een stekker aansluiting is zoals op de foto te zien is, morgen maar een nieuwe halen en aansluiten, hopen dat het dan klaar is

Robko (0), 5 jaar geleden

Fijn dat je het probleem hebt gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.