Opel ASTRA STATION WAGON 2008: Voorbanden Opel Astra H 1.6 Station vervangen (voor Quatrac 3 &a

 • Vjenne @ 15/03/2019, 07:56

  Opel ASTRA STATION WAGON
  bouwjaar: 2008
  brandstof: benzine
  motorcode: Z16XER
  transmissie: overig
  cilinderinhoud: 1600cm3
  vermogen: 85kw

  Ik heb vanaf 2014 met tevredenheid op de "Vredestein Quatrac 3 All Season" banden gereden. Nu zie ik dat de voorste banden aan vervanging toe zijn, daar komt de auto niet meer mee door de APK. De achterbanden zijn nog wel goed.

  Ik heb gezocht naar de Vredestein Quatrac 3 All Season maar zie dat deze nagenoeg niet meer te verkrijgen zijn. Wel is de Vredestein Quatrac 5 volop te verkrijgen, maar kan ik voor de Vredestein Quatrac 5 monteren en achter de Vredestein Quatrac 3 laten zitten of is dat niet verstandig? Beetje zonder van het geld als de achterbanden ook vervangen moeten worden.

  Dan nog een andere vraag: hoe controleren ze tijdens de APK het bandenprofiel? Mijn banden zijn aan de randen kaler (dunner profiel) dan in de midden en binnen kant zeg maar. Ik kan mij voorstellen dat ze midden op de band de profieldikte controleren tijdens de APK, is deze aanname juist?

  Krijg graag advies hoe te handelen. Bij voorbaat dank!
 • ferdinand @ 15/03/2019, 08:25

  In principe kan je alle merken monteren.De maatvoering moet wel geschikt zijn voor je velgen.Daarnaast moeten op elke as dezelfde maat zitten.Per as mag er geen verschil zijn.
  De keurmeester bekijkt de band over het hele profiel.
  Ferry

 • Hans4040 @ 15/03/2019, 12:30

  4.
  De profilering van de hoofdgroeven van de banden moet over de gehele omtrek van het loopvlak ten minste 1,6 mm bedragen, met uitzondering van slijtage-indicatoren.


  Visuele controle, terwijl de personenauto zich boven een inspectieput of op een hefinrichting bevindt, waarbij het wiel wordt rondgedraaid. In geval van twijfel wordt de profieldiepte gemeten met een profieldieptemeter. De minimale profieldiepte wordt gemeten in de brede groeven waarin door de fabrikant de maximale diepte is bepaald, alsmede in de groeven waarin een slijtage-indicator aanwezig is.

  Bron: RDW

 • kaleido 1 @ 15/03/2019, 18:58

  over 75 % van de breedte van de band , gemeten vanuit het midden , de uiterste binnen en buitenkant worden niet mee genomen.
  Bepaal het midden van de band , pak 75% van je breedte maat en je weet wat ze meten , maar wil je rond rijden met banden die al zover versleten zijn , nieuwe quatrac 5 er op en even uit laten lijnen en anders rustiger de hoek om slijten de buitenkanten er ook niet af en de banden op de juiste spanning , als de binnen en buitenkanten verder versleten zijn heb je ze te zacht , kost ook een hoop brandstof en stuurt zwaar.

 • Vjenne @ 16/03/2019, 00:39

  Allemaal bedankt voor jullie informatie / advies, hier kan ik wat mee!

  Mijn plan om voor een set nieuwe Vredestein Quatrac 5 All Season te plaatsen en achter de Vredestein Quatrac 3 All Season te laten zitten kan dus wel zeggen jullie? Achter zijn ze gewoon nog netjes met genoeg profiel.

  Waar bestellen jullie de banden altijd? Neem aan online ergens bij een webshop of halen jullie die uit Duitsland?

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

Soortgelijke problemen? Zoek hier verder.

 • ashoes
 • Hippored
 • obdpartners
 • Car interface
 • Additievenshop Zijkant