Opel ASTRA STATION WAGON: Voorbanden Opel Astra H 1.6 Station vervangen (voor Quatrac 3 &a

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16XER, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Ik heb vanaf 2014 met tevredenheid op de "Vredestein Quatrac 3 All Season" banden gereden. Nu zie ik dat de voorste banden aan vervanging toe zijn, daar komt de auto niet meer mee door de APK. De achterbanden zijn nog wel goed.

Ik heb gezocht naar de Vredestein Quatrac 3 All Season maar zie dat deze nagenoeg niet meer te verkrijgen zijn. Wel is de Vredestein Quatrac 5 volop te verkrijgen, maar kan ik voor de Vredestein Quatrac 5 monteren en achter de Vredestein Quatrac 3 laten zitten of is dat niet verstandig? Beetje zonder van het geld als de achterbanden ook vervangen moeten worden.

Dan nog een andere vraag: hoe controleren ze tijdens de APK het bandenprofiel? Mijn banden zijn aan de randen kaler (dunner profiel) dan in de midden en binnen kant zeg maar. Ik kan mij voorstellen dat ze midden op de band de profieldikte controleren tijdens de APK, is deze aanname juist?

Krijg graag advies hoe te handelen. Bij voorbaat dank!

Vjenne

Geplaatst door Vjenne (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ferdinand (0), 5 jaar geleden

In principe kan je alle merken monteren.De maatvoering moet wel geschikt zijn voor je velgen.Daarnaast moeten op elke as dezelfde maat zitten.Per as mag er geen verschil zijn.
De keurmeester bekijkt de band over het hele profiel.
Ferry

Hans4040 (185) PRO, 5 jaar geleden

4.
De profilering van de hoofdgroeven van de banden moet over de gehele omtrek van het loopvlak ten minste 1,6 mm bedragen, met uitzondering van slijtage-indicatoren.


Visuele controle, terwijl de personenauto zich boven een inspectieput of op een hefinrichting bevindt, waarbij het wiel wordt rondgedraaid. In geval van twijfel wordt de profieldiepte gemeten met een profieldieptemeter. De minimale profieldiepte wordt gemeten in de brede groeven waarin door de fabrikant de maximale diepte is bepaald, alsmede in de groeven waarin een slijtage-indicator aanwezig is.

Bron: RDW

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

over 75 % van de breedte van de band , gemeten vanuit het midden , de uiterste binnen en buitenkant worden niet mee genomen.
Bepaal het midden van de band , pak 75% van je breedte maat en je weet wat ze meten , maar wil je rond rijden met banden die al zover versleten zijn , nieuwe quatrac 5 er op en even uit laten lijnen en anders rustiger de hoek om slijten de buitenkanten er ook niet af en de banden op de juiste spanning , als de binnen en buitenkanten verder versleten zijn heb je ze te zacht , kost ook een hoop brandstof en stuurt zwaar.

Vjenne (0), 5 jaar geleden

Allemaal bedankt voor jullie informatie / advies, hier kan ik wat mee!

Mijn plan om voor een set nieuwe Vredestein Quatrac 5 All Season te plaatsen en achter de Vredestein Quatrac 3 All Season te laten zitten kan dus wel zeggen jullie? Achter zijn ze gewoon nog netjes met genoeg profiel.

Waar bestellen jullie de banden altijd? Neem aan online ergens bij een webshop of halen jullie die uit Duitsland?

Vjenne (0), 4 jaar geleden

Iemand een tip waar ik de banden het beste kan bestellen? Is bv. Duitsland nog goedkoper?

Hans4040 (185) PRO, 4 jaar geleden

https://www.google.com/search?client=fir...

Keuze genoeg...

Duitsland is niet of nauwelijks goedkoper.

Hans4040 (185) PRO, 4 jaar geleden

En..?

Nieuwe bandjes eronder..?

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Hij is ze lopend gaan halen.
Ferry

biomus (0), 4 jaar geleden

Vjenne = Vriezenveen. Niet echt ver van de Duitse grens. Kan ie lopend doen :D

Ik koop wel banden in DL, maar wel op internet. Scheelt een paar tientjes! Ik kan ze daar ook laten afleveren. Vaak zijn de verzendkosten hoger en dan valt het voordeel in het niet!

Vjenne (0), 4 jaar geleden

Biomus, Bedankt voor je bericht en input.

Sorry voor mijn tijdelijke afwezigheid / geen reactie. Alles komt even tegelijk hier zo lijkt het, ook diverse problemen met onze Fiat 500 waar mijn aandacht naar uit ging. Fijn dat jullie het topic actief volgen, bedankt.

Hoe pak je dit aan dan in Duitsland, waar bestel je ze dan? Je geeft aan dat je de banden dan in Duitsland laat bezorgen? Waar laat je deze dan bezorgen, bij een DHL ophaal punt?

Voor mij is het +- 25 min rijden en ik ben over de grens.

Hoor graag van je. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.