Opel Astra H: motor loop rauw

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: z 17 dth, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 74

Hello allemaal

Ik heb mijn distributieriem van mijn astra h 17 cdti (76kw) van 2006 vervangen. Bij het checken van de timing (krukas 6 x ronddraaien zoals staat aangeven in de workshop manual) kon ik plots niet meer verder draaien. Eerst dacht ik dat het de opgebouwde compressie was die weerstand bood en probeerde ik meer kracht enkele malen, maar helaas ik had het spanwiel van de riem vergeten vastzetten en de riem was over de tandjes geschoven, met als gevolg dat de cilinders de kleppen hebben geraakt. Ik heb de distributie dan terug correct gezet, dezelfde test gedaan en de timing bleef goed ook na 6 rondjes draaien. Dus alles gemonteerd maar als ik de motor start krijg ik een heel rauw geluid (een heel sterke dieselklop zoals men wel eens zegt).

Mijn vraag, kan het zijn dat de kleppen hierdoor beschadigd zijn? Hoe kan ik dit testen?

alvast bedankt voor jullie reacties

Guy

guy1234

Geplaatst door guy1234 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Als kleppen en zuigers met kracht met elkaar in aanraking komen dan is het leed al geleden.

guy1234 (0), 5 jaar geleden

Rony, bedankt voor je reactie. Ik heb ondertussen een cilinder lektest gedaan en bij 2 van de 4 zuigers duwt de lucht de zuiger een beetje naar beneden (gezien op krukas) bij twee andere hoor ik de lucht ontsnappen. Ben ondertussen de cilinderkop aan het demonteren en heb volgende vraag. Kan je de cilinderkop afnemen samen met het inlaatspuitstuk? Ik krijg de onderste bouten van het spuitstuk niet los.

Mvg
Guy

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Ik zou het niet weten meer wellicht reageert er iemand die het wel weet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.