Opel VIVARO-B: 12V na contact aftakken

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,

Ik heb net een poging gedaan om de draden te zoeken van de 12v sigarettenaansteker vooraan in het dashboard omdat ik daar eventueel ging aftakken om een extra USB/5V voeding op te zetten. Ik zou dit willen gebruiken om een dashcam te voeden die bovenaan/midden de voorruit moet komen. Ik kan dit fixen zonder veel zichtbare bekabeling door het voedingskabeltje weg te steken achter de bekleding naar boven toe. Die route kan volledig lukken maar ik slaag er niet in dicht bij die sigarettenaansteker te komen. Ik krijg de aansteker niet uit het dashboard (met klein schroevendraaier drukken op het lipje maar is er niet volledig uit te krijgen) en ik kan er aan de binnenkant ook onmogelijk aan. Ik zal alvast niet de volledige middenconsole demonteren want dat komt niet goed als ik niet weet wat los te maken (de onderste panelen van de middenconsole krijg ik wel los).
Heeft iemand nog een alternatieve plaats om geschakelde 12v voeding af te takken die zeker 1A kan leveren zonder foutmeldingen? Liefst ergens aan het dashboard.

BTW: Er is een USB poort voorzien in het midden van het dashboard (die normaal van de achterkant van de radio komt) maar ik wil deze vrij houden voor mn GMS en ik ben bang dat ik met een USB hub erop teveel stroom zal vragen (2 toestellen erop). Bovendien zit ik dan weer met het geklooi van die kabels die in de weg liggen en ziet het dashboard eruit als een rommelbak.

THX!

mutmong

Geplaatst door mutmong (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

John5711 (0) PRO, 4 jaar geleden

Je kan met je hand achter het dashboard komen langs de onderkant bij de stuurkolom. Daar kan je de stekker van de sigaretten aansteker lostrekken en naar onder halen. Een aftakking maken en weer terug. (solderen en krimpkous)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.