Citroën Berlingo 2003: slecht starten 2.0 HDI: oplossing!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDI

Mijn 2.0 HDI, 140.000 km startte de laatste tijd al niet gemakkelijk maar helemaal moeilijk bij deze kou; Alles gecontroleerd; accu, gloeibougies etc, geen problemen hiermee..

Dankzij een bericht op dit forum ben ik erachter wat er aan de hand was: lucht in de toevoerleiding naar het brandstoffilter. Ik kon de balg in de toevoerleiding helemaal inknijpen zonder weerstand te voelen, pas de tweede keer voldoende weerstand. Vervolgens de koude moter gestart en deze liep onmiddellijk!
Het schijnt zo te zijn dat de koppelingen in de zwarte kunststoffen slang tussen de toevoerleiding en de balg bij veroudering niet luchtdicht blijven. Je kunt deze slang eenvoudig verwijderen door de koppelingen open te drukken. Op de tules die je dan ziet aan de toevoerleiding en aan de balg heb ik een stukje brandstofleiding geschoven en met slangklemmen vastgezet. Probleem opgelost. Auto start weer onmiddellijk!

Misschien een tip voor andere HDI gebruikers die ook startproblem hebben!

reindeer

Geplaatst door reindeer (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (115) PRO, 14 jaar geleden

bedankt voor je tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.