Ford Galaxy 2003: Ford Galaxy 2003 ruitenwisser voor functioneert niet, zekering 3

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3i automaat

Hoi,

Ik heb een Ford Galaxy 2.3 uit 2003 en had het volgende probleem.
Van het ene op het andere moment deden mijn ruitenwissers voor het niet meer, ook de sproeiers voor en achter deden het niet meer.
Wat wel gebeurde was dat wanneer ik de ruiten voor wilde sproeien (en dan gaan normaal gesproken ook de voorwissers zo'n 4 of 5 keer heen en weer), dat nu bij mij de achterwisser één keer heen en weer ging. De standen van de stuurkolomschakelaar correspondeerden dus niet meer met hoe ze zouden moeten functioneren.
Na lang speurwerk en uitstekende hulp van mij garage bleek dat zekering 33 kapot was. Deze zekering is van een ventilator en niet van een ruitenwisser of sproeier!? Tenminste zo staat het in mijn boekje en op de deksel van de zekeringkast.
Zekering vervangen en alles werkt weer zoals het hoort.
Het vreemde is ook dat de zekering gewoon heel blijft, dus wat nu de storing heeft veroorzaakt waardoor zekering 33 is doorgebrand is een raadsel.
Van een Seat Alhambra staat onder Seat precies hetzelfde probleem beschreven, zo bleek nadat het bij mij was opgelost.

De garage vertelde mij: Bij de gezamenlijke bouw van dit type Galaxy, Alhambra en Sharan hebben Ford, Seat en Volkswagen afspraken gemaakt over wie wat ging leveren. Zo is er electrotechnisch een auto ontstaan die prima functioneert, totdat je een electrische storing krijgt. Dan wordt het zoeken omdat de verschillende componeneten onlogisch op elkaar reageren bij storingen.

Het advies is dan ook: Bij een electrische storing in een Ford Galaxy of Seat Alhambra of Volkswagen Sharan altijd eerst alle zekeringen controleren voordat je naar de garage gaat of dure onderdelen laat vervangen. Mijn garage adviseert het ook zo te doen.

Succes en vriendelijke groet,
O. Aarsen

o.e.aarsen

Geplaatst door o.e.aarsen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (190) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor je bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.