Opel Tigra 1995: Slecht lopen:de mogelijke oplossing, Opel Tigra

Bouwjaar: 1995

Ik had problemen met mijn tigra 1.6 16v uit 1995
hij liep slecht.. stotterde stoekte... en als hij stationair moest lopen.. varieerde de toeren van hoog naar laag.. steeds maar weer. tot hij op 'n gegeven moment afsloeg en ik hem 4 x moest doorstarten om hem weer 'n beetje aan het lopen te krijgen. egr klep schoongemaakt(wat al 'n hele rotklus was) eindelijk gemonteerd.. volgende dag ging ik rijden, en ja hoor weer het zelfde probleem. naar 'n kennis gegaan die bij de opel werkt. Het probleem kwam er tot nu toe eindelijk uit! het stekkertje van de koelvloeistoftemperatuursensor was geoxideerd! dus gaf hij verkeerde signalen aan de ECU! (bijvoorbeeld dat de motor nog koud is terwijl hij al 90/93 graden is) dus geeft hij'n rijker mengsel.. meer benzine!
heb de pinnetjes schoongeschuurd.. vaseline ertussen gedaan en hij loopt weer als 'n zonnetje!!

Mensen die dit probleem misschien kennen, adviseer ik toch even naar de stekker te kijken.. of hij misschien niet is geoxideerd.
ik hoop jullie misschien in de toekomst nog van dienst te kunnen zijn met deze tip!

groetjes
Niek

giganiek

Geplaatst door giganiek (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (140) PRO, 15 jaar geleden

Dank voor je bijdrage !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.