Peugeot 307: 307 2.0 16V benzinelucht in auto

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG

Bij afremmen zo nu en dan benzinelucht, heb hier al eens gelezen dat de oorzaak absorptievat kan zijn. Deze opgezocht volgens mij toen ik auto net had tikte deze continu bij lopen van de motor, nu hoor ik helemaal geen klepje meer tikken ook niet wanneer motor op benzine loopt.

Hoort hij continu te tikken of word hij zo nu en dan aangestuurd. Haal anders gewoon nieuw absorptievat neem aan dat daar ook gelijk nieuw klepje bij zit. Krijg hem bij deze er tenminste niet eenvoudig uit.

T.Visser

Geplaatst door T.Visser (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je nergens een lekkage onder de motorkap ?

Bedoel je het brandstofafzuigsysteem ( actief koolstoffilter ? )

T.Visser (0), 14 jaar geleden

Nee kan geen lekkage vinden, ruik het af en toe vooral bij afremmen voor stoplicht bv. Gewoon in mijn garage of onder carport ruiken we het nooit.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook en het schijnt te komen door het elektroklepje dat bij het adsorbtiefilter zit die dan niet goed meer afdicht. Ik heb dit door tijdsgebrek echter zelf nog niet opgelost, dus kan ik je praktisch gezien niet verder helpen. Ik heb al eens snel gekeken, maar kon het filter en de klep niet vinden. Heb jij dit al gevonden?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Benzinelucht bij remmen kan inderdaad komen door verzadiging van absorbtievat, of een geringe lekkage in die hoek.
Absorbtievat en klep is 1 geheel en zit boven de plastic wielkuip van het rechter voorwielscherm, dus eerst even de plastic wielkuip demonteren/losnemen en dan zie je em bovenaan aan de kant van R voorportier in het hoekje zitten.

T.Visser (0), 14 jaar geleden

Had hem al gevonden, en ook al even eruit gehad. Hoe is te controleren of dit de boosdoener is. En hoorde volgens mij altijd klepje tikken en nu niet meer.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Hoi Visser,

Ik heb hem gevonden en het volgende geconstateerd:
Het filter klinkt alsof er zand in zit (zal het absorbtiemiddel zijn) en voelt leeg aan. Deze zit iig niet vol benzine.
Het open pijpje (zie op foto tussen de remia frietsaus en curry in) ruikt heel licht naar benzinedamp
Het elektrische klepje dat in het filter zit heeft een interne weerstand van ca. 25 Ohm (kun jij ook controleren, maar het zegt natuurlijk niet alles)

Daarna de motor gestart en geluisterd bij het klepje. Ik hoorde niets, tot na een minuutje deze snel begon te tikken met een frequentie van circa 4/s. Mijn lieftallige assistente had die eerste minuut met het gas gespeeld, ik denk dat hierdoor het klepje in werking is gekomen, maar dat weet ik niet zeker omdat ik niet weet wat de "trigger" voor dit klepje is. Feit is dat het klepje niet constant tikt, dus ook daar kun je rekening mee houden als je gaat testen.

Zoals ik het nu zie werkt bij mij alles naar behoren, enkel die benzine lucht... kan iemand mij uitleggen hoe dit werkt, want op internet kan ik hierover weinig vinden.

Erwin

[url=http://img35.imageshack.us/i/dsc5164.jpg...][img]http://img35.imageshack.us/img35/7651/ds...[/img][/url]

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

is de afdichtring van het vlotter niet lek, gebeurt nog wel eens...

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]is de afdichtring van het vlotter niet lek, gebeurt nog wel eens...[/quote]
Waar vind ik deze? Is dit bij de onderkant van het pak dubbeldrank? Ik heb al wel geprobeerd het elektroklepje eruit te trekken, maar ik krijg het gevoel dat het dan kapot gaat. Dit is erin geklikt ofzo?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

vlotter zit in de tank ;), kun je bij door de achter bank weg te kantelen en dan de plactic kap er af te pakken

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

bij mij is het alleen als de interieurfan aanstaan. ik denk niet dat het bij mij aan de vlotterafdichting ligt.

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

Filter is verzadigd.. Ik heb hem al een paar keer vervangen met deze klacht en dan was het weer goed..

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Visser,

Ik heb intussen een nieuwe besteld voor 60 euro, ik zal nog wel even posten of dit geholpen heeft. Ik heb wel bedacht; als je low-budget wil gaan, kun je ook het tuutje vwaar de benzinelucht uit komt via een slangetje ergens anders heen leiden, iig niet bij de inlaat van het interieurfilter. Dit leek mij echter ivm brandgevaar niet wijs, alhoewel dat risico volgens mij verwaasloosbaar is.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

We hebben eergisteren een soortgelijk geval gehad, en ondanks vervangen van koolstoffilter/absorbtievat en pakking tankelement, nog steeds benzinelucht in de auto bij sterk afremmen.
Door de tip hier op het forum hebben we nu inderdaad een slang aangesloten op dit tuutje en de slang naar onderzijde en netjes weggewerkt onder de auto. Geen benzinelucht meer in de auto!

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Hoi Hans,

Goed om te horen dat dit werkt en ik had niet anders verwacht. Maar weet je zeker dat er geen vacuum werking kan ontstaan aan de afvoerzijde-slang door rijwind, en dat dit dus effect zou kunnen hebben op het brandstofsysteem?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Erwin2907]Hoi Hans,

Goed om te horen dat dit werkt en ik had niet anders verwacht. Maar weet je zeker dat er geen vacuum werking kan ontstaan aan de afvoerzijde-slang door rijwind, en dat dit dus effect zou kunnen hebben op het brandstofsysteem?[/quote]
Dat is gewoon even afwachten. Voorlopig is de klant zo blij als een klein kind, want die werd helemaal zot van die benzinelucht.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Zo, nieuw filter geplaatst en de lucht is nu weg. Natuurlijk kon ik het niet laten het oude filter open te zagen, zie foto hieronder. De oorzaak was direct duidelijk, want het active kool rok zeer sterk naar benzine, dus dit absorptiemiddel was gewoon uitgewerkt. Ik heb ook weleens verhalen gelezen over lekkende klepjes, maar dit lijkt mij geen mogelijke oorzaak, terzij de rode o-ring niet goed afdicht. Er is namelijk verder geen doorvoer naar buiten. Hans, wat betreft jouw filter, volgens mij is die gewoon defect geweest, bv geen absorptiemiddel oid.
Ik hoop dat de anderen deze info kunnen gebruiken.
Gr. Erwin

[url=http://img6.imageshack.us/i/dsc5485c.jpg...][img]http://img6.imageshack.us/img6/587/dsc54...[/img][/url]

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Erwin2907]Hans, wat betreft jouw filter, volgens mij is die gewoon defect geweest, bv geen absorptiemiddel oid.[/quote]
Het was al een nieuw filter. Nu is dit natuurlijk geen 100% garantie, maar het lijkt me sterk. Ook met nieuw filter bleef de klacht van de klant exact hetzelfde: zodra tank nog ongeveer een kwart vol zat, begon je de benz. lucht te ruiken bij sterk afremmen.

Maar goed, jij blij, wij blij!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.