Peugeot 106: kachelmotor/ventilator vervangen.

Bouwjaar: 1998

Ik ben bezig om de kachelmotor/ventilator te demonteren. Het is een 106 GTI van 98 met airbags.
Nu krijg ik de motor er niet uit ivm ophanging dashboardkastje. Nu moet ik volgens mij het dashboard losmaken om mijn kachelmotor te vervangen? Of is dit makkelijker te doen? Iemand tips?

Grt Maurice

Mauricee

Geplaatst door Mauricee (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nee dashboard kastje moet eruit.

groetjes jan.

Mauricee (0), 12 jaar geleden

Dat heb ik ook alleen kan die niet zakken ivm met ophanging waar het dashboardkastje aan scharniert. Dashboardkastje zelf is er al uit. Kunt u het wat uitgebreider vertellen?

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou dat kan ik je uit mijn hoofd jammer genoeg niet duidelijk maken dat zou ik moeten zien maar kun je dan op een andere manier niet meer ruimte maken misschien dashboard aan de rechterkant iets los maken.

groetjes jan.

Mauricee (0), 12 jaar geleden

Hier wat foto's wat ik bedoel.

[img]http://www.mijnalbum.nl/Foto-DXPREX8O-D....[/img]
[img]http://www.mijnalbum.nl/Foto-FV3MTGBR-D....[/img]

Mauricee (0), 12 jaar geleden

upje

Mauricee (0), 12 jaar geleden

Kom op professionals! hihihih

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Info op de site is niet helemaal helder, maar kijk eens aan de buitenzijde onder de voorruit. Verwijder daarvoor de zwarte kunststof plaat en kijk daaronder eens of er 2 bevestigingen zitten waarmee de hele bak (waar kachelventilator in zit op foto) losgenomen kan worden. Als deze bak daar bovenin losgemaakt kan worden, dan kan dit als 1 geheel, dus samen met ventilator, door de opening van verwijderde dashbordkastje eruit.

Mauricee (0), 12 jaar geleden

Heren kijk nou eens goped naar de foto's dit gaat niet lukken ivm scharnier punt van het kastje wat in de weg zit.
Je kan het zo niet laten zakken.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De foto geeft niet echt de diepte weer en volgens servicebox = peugeot info-site zijn er 2 mogelijkheden i.v.m. 2 systemen: de motor losnemen (3x schroefje) zoals je gedaan hebt of het hele ventilatorhuis uitbouwen door de bevestiging los te draaien onder de voorruit. Over uitbouw dashbord wordt niet gesproken. Helaas is de info voor deze modellen op servicebox niet geheel compleet omdat deze info uitvoeriger in de (ouderwetse) boeken omschreven staat. Meer kan ik er niet van maken. Beide systemen komen voor en wat ik me er van herinner is het de keren dat ik het gedaan heb, altijd gelukt zonder dashbord demontage. Het kan zijn dat er verschil zit tussen 1ste en 2de model 106. Heb beide systemen voor je bekeken, maar geen verschil op servicebox.

tjipke 3 (0), 12 jaar geleden

er zit een bouwt achter de bekleding op de deur stijl deze er uit en je kan dit een stukje naar voren treken op meer ruimte te krijgen.

gr tijpe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.