Peugeot 206: Stotterende 206

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste forumleden,

Met mijn 206 ondervind ik een probleem.

Als ik weg wil rijden moet ik voorzichtig rijden anders wil de auto gaan stotteren. Dit is op te vangen. Alleen als ik dan lekker rond rijd en ergens voor moet afremme, waarbij ik moet terug schakelen naar zijn twee, gaat mijn hartje lichtjes sneller kloppen. Als ik dan bijrem waarbij ik dus 10km/u rijd/rol en dan wil optrekken gaat mijn auto raar doen. Hij begint te stotteren en valt meerdere malen terug in toertal.

Ik heb al rond gevraagd in mijn vriendenkring en ik krijg verschillende mogelijke oorzaken te horen:
- versleten bougies
- versleten bobine
- slechte bougiekabels
- vieze gasklep
ect.

Nu ben ik een leek op auto gebied dus kan ik hier nog niet veel mee. Mijn auto heeft bougies waarmee nu 20.000km mee is gereden. Het lijkt mij dus dat het niet de bougies zijn. Verder is mijn auto uitgelezen en gaf geen foutmeldingen.

Ik zou graag willen weten wat jullie mogelijk denken. En dan het liefst hoe ik het kan oplossen/controleren. Ik wil beginnen met de gasklep schoon te maken. Hoe zou ik dit het beste kunnen doen?


Mvg,
Parkturner

Parkturner

Geplaatst door Parkturner (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

M.i. zou je het toch eerst moeten zoeken bij ontsteking, dus bijv. bobine of bougies zeker als het fel stotteren is. Bekijk de bougies eerst eens nauwkeurig, en controleer de bougie-doppen op verbinding en/of gaatje gebrand in (1 van de) doppen. Deze motor heeft geen bougie-kabels, maar een bobine-blok met 4 bougiedoppen rechtstreeks op de bougies.

Parkturner (0), 12 jaar geleden

Hoi Hans4074,

Hartelijk dank voor uw reactie! Ik wil dan toch eerst maar is gaan kijken naar de bougies. Heb op internet gekeken naar bougies voor mijn 206. Alleen zit er verschil in en weet ik dus niet welke ik moet nemen.

Er zit verschil in tussen elektrodenafstand (0,7mm, 0,9mm, of 1,1mm), vonkafstand (4mm of 5mm) en 1- of 4-polig. Maak het iets uit welke je neemt? En wat adviseerd u, bougies van bosch of NGK of een ander merk?

Verder nog een rare vraag. Maar de bougies kan ik vinden door eerst de plastic kap te demonteren, bobine te verwijderen en dan zie je ze zitten? Kan er op een van de onderdelen mogelijk stroom staan? En kan het vervangen van bougies ook fout gaan? Waar moet je bijvoorbeeld goed op letten?

Ik ben zelf helaas ook nog niet in bezit van gereedschap. Dus ik moet ook een bougiesleutel hebben en een momentsleutel (aangezien een bougie met 25nm aangedraait dient te worden). Zou u mij ook kunnen voorzien van informatie over de benodigde gereedschap? Het liefst niet te duur natuurlijk.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie tot dusver!


Mvg,
Parkturner

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Joh, heb je nu niemand in je vriendenkring die je daar even mee kan helpen? Wij monteren altijd de voorgeschreven Peugeot-bougies, dus merk-advies kan ik je niet geven voor wat betreft Bosch en/of NGK evenals ervaringen met 1 of 4 polig. Stroom staat er niet op, je hoeft dus geen accu-klem o.i.d. los te nemen. Alleen (uiteraard) contact uit. Kan er iets fout gaan? Ja...dat kan altijd, alleen de kans is klein met/bij bougies vervangen.

Jeroen1978 (50), 12 jaar geleden

Een bougiesleutel met een rubbertje erin is wel handig gezien de bougies wat dieper liggen.

Ik draai bougies altijd met de hand vast en houd gewoon "vast is vast + klein tikkie na" aan dus alleen daarvoor zou ikzelf geen momentsleutel aanschaffen (maar heb er natuurlijk wel 1 in mijn bezit voor andere doeleinden).

Opletten dat je de bougies er recht indraait dus eerst even linksom draaien en dan rechtsom vastdraaien.
Laatste stukje vastdraaien kan wat zwaarder gaan maar dat komt omdat er aan het einde van het schroefdraad een ring zit die geplet moet worden.

Parkturner (0), 11 jaar geleden

bougies heb ik nagekeken en deze zijn nog in prima staat.
Ga binnenkort maar is het gaskleppenhuis schoon maken misschien dat dat verschil kan maken?

hans4074 en Jeroen1978 erg bedankt voor jullie reacties!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.