Peugeot Expert: Luchtvering Peugeot expert wil niet meer zakken

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 120PK

Ik rij een 2007 expert (nieuw model) die voorzien is van luchtvering. Op 180000km zijn beide balgen vervangen. Het systeem werkt verder prima behalve dat afgelopen winter bij de extreme kou in februari het storingslampje ging branden. Handmatig de auto laten zakken en stijgen loste het probleem even op. Nadat de kou over was nooit meer problemen gehad.

Vandaag weer op weg na 2 weken stilstaan (vakantie) en na enige kilometers het storingslampje weer aan. Aangekomen op bestemming bleek de auto iets hoger te staan dan normaal. Overal afgebleven en eerst naar huis gereden. Daar aangekomen geprobeerd de auto te laten zakken met de bediening in de laadruimte.

Tot mijn verbazing ging de auto bij het drukken van "omlaag" echter nog verder omhoog. Wat ik ook probeerde de auto wil niet zakken. Tenslotte ging zelfs de compressor aan en eindigde het systeem op maximale hoogte.

Het viel mij op dat ik bij het drukken op "omlaag" wel het normale klikje hoor maar niet het ontsnappen van lucht. Lijkt of het ventiel dicht zit of defect is.

Kan ermee naar de garage en ga dat ook zeker doen, maar zou graag toch wat druk kwijtraken uit het systeem want hij staat nu wel erg hoog. Is er iets waar ik nog naar zou kunnen kijken of kan doen om de auto weer enigzins op normale hoogte te krijgen ? Ook ben ik wel benieuwd naar de oorzaak van dit probleem. Op internet is nagenoeg niks te vinden en mijn garage heeft hier ook weinig ervaring mee.

Bij het starten knippert nu het storingslampje aangezien hij de juiste hoogte niet meer kan bereiken.

trabbi600

Geplaatst door trabbi600 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 11 jaar geleden

Luchtleiding op de balg iets losdraaien , zodat er lucht ontsnapt .

spruit3 (0), 7 jaar geleden

Ik kamp nu met hetzelfde probleem, dus ik ben benieuwd wat bij jou de oorzaak bleek en hoe het is opgelost.
Hoor het graag.

Eagle67 (0), 6 jaar geleden

Bovenop de compressor zit een aflaat. Daar zit een wit filtertje in. Filtertje eruit, dopje erop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.