Peugeot 206: Toerental schiet omhoog

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,


De auto heft sinds een paar weken last van slecht stationair lopen en dat spontaan het toerental omhoog schiet naar 3.000 toeren. Omdat ik vaak lees dat het de stappenmotor kan zijn heb ik voor de zekerheid het complete gasklephuis uit de 206 ( zelfde type ) van mijn vriend gehaald en deze in mijn 206 gezet echter doet de auto nog steeds zo vreemd. Ik kan een tijdje rijden en dan gaat alles goed en dan ineens blijft het toerental op +/- 3.000 hangen. Ook start ik de auto soms en dan lijkt het net of deze op 3 cilinders loopt, na een antal keren flink gas geven doet diet het weer goed. Omdat die soms zo slecht loopt bij het starten dacht ik misschien aan de bobine maar dit kan toch niets met het hoge toerental te maken hebben....toch?

Als iemand een idee heft dan hoor ik dit graag.

markie72

Geplaatst door markie72 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Sensor koelvloeistoftemperatuur? Mocht deze defect zijn, dan gaat er bij deze (oudere) 206 geen motorlampje branden, maar slaat wél een storing op, dus uit laten lezen is in ieder geval verstandig.

markie72 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.Ik wist niet dat de koelvloeistoftemperatuursensor een mogelijke oorzaak kan zijn voor het verhoogde toerental van de auto. Gisteren bij koude motor deed de auto het goed maar ineens ging het toerental weer omhoog en daarna starte hij ook weer moeilijk.Heb in ieder geval voor aanstaande woensdag een afspraak gemaakt zodat de auto kan worden uitgelezen.

Alberto60 (0), 8 jaar geleden

En Markie72, je probleem al opgelost??
Heb namelijk een soortgelijk probleem.

markie72 (0), 8 jaar geleden

Hallo Alberto. Bij mij is het probleem opgelost door zoals Hans4074 al aangaf de sensor koelvloeistemperatuur te vervangen. Auto loopt weer prima.

Alberto60 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, deze kost niet zo veel en zeker de moeite waard om die ook te vervangen, dus ga ik dat doen.
Ik had de stappenmotor al vernieuwd, helaas zonder resultaat.
Ik kom hier nog op terug.

Arnoe (0), 7 jaar geleden

Hallo,
Ik heb een gelijkaardig probleem. Ik heb nu de stappenmotor vervangen en van zodra ik de motor start schiet het toerental naar 3500 toeren...
Zo'n sensor vervangen wat kost dat ongeveer?
Groet,
Arnoe

AnthonieBeuker (0), 6 jaar geleden

Hi!

Ik heb hetzelfde probleem., Alle sensoren in het gasklephuis vervangen maar geen resultaat. De temperatuur van mijn koelwater wordt netjes weer gegeven, maar kan dit alsnog het probleem zijn?

En is dit gewoon het plugje met de blauwe connector?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum