Peugeot Boxer: peugeot boxer start niet.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.o hdi

Sinds vanmorgen gaan de lampjes allemaal branden, maar blijft het gloeilampje knipperen en start de motor niet, dus hij probeert niet eens te starten.
We hebben hem aangesleept en alles doet het, maar wanneer de motor gewoon draait blijft hij op een behoorlijk hoger toerental draaien dan gebruikelijk.
Na 50 km. gereden te hebben uitgezet en hij start weer niet.
Wanneer het contact wordt aangezet knippert het gloeilampje, wat normaal nooit zo was.
Weet iemand wat er dan aan kan mankeren?

willem29

Geplaatst door willem29 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willem29 (0), 8 jaar geleden

Gaat daarom de motor ook op een hoger toerental lopen?

willem29 (0), 8 jaar geleden

Hij is uitgelezen, maar er staan allemaal fouten van de voorgloeier in, dus niets over regeneren. De accu was nu hij een poos in de garage stond helemaal leeg en nu wilde de auto weer wel starten, alleen kreeg de accu hem niet aan.

Weet iemand wat dit kan zijn? Start de auto niet als hij niet voorgloeit?

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

De storing in het gloeisysteem zal toch de reden zijn en dan niet zozeer vanwege het niet willen aanslaan zonder gloeisysteem, maar meer omdat tijdens het regenereren van het roetfilter o.a. ook de gloeiers nodig zijn om het regeneratie-proces af te kunnen maken. Het niet aan willen slaan zal dus in dit geval meer uit milieu oogpunt zijn. Zie het als een bewaking. En uiteraard hoort er een goed werkende accu in te zitten.

GOVA (0) PRO, 8 jaar geleden

Jullie gaan het allemaal te ver zoeken. Een 3.0 HDi draait alleen sneller als de laadkring niet behoorlijk werkt. Op het accu lampje kan je meestal niet rekenen. Meet de laadspanning eens en controleer de massa eens op de versnellingsbaksteun onder het luchtfilterhuis.

Beire2 (60), 7 jaar geleden

Bedankt voor de tip GOVA! Het probleem dat ik onder vond (en erger begon te worden) bleek opgelost na het demonteren, opkuisen en terug monteren van dat massapunt waar je het over had.

Zal dit ook nog in een nieuw topic posten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.