Peugeot 207: Koude start probleem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Onze Peugeot (80.000 km) vertoont koude start problemen.
Deze problemen uiten zich als volgt:

Alleen de eerste één of twee keer starten slaat de motor meteen of na enkele seconden weer af. In de tussentijd loopt hij erg onregelmatig. Als ik meteen na het starten het gaspedaal helemaal of een beetje indruk, slaat hij sowieso af. Bij koude weersomstandigheden lijkt het iets erger te zijn. Recentelijk zijn de olie, het oliefilter, de accu en de bougies vervangen (niet in relatie tot het probleem, maar vanwege regulier onderhoud).

Als ik de auto wil starten nadat hij een dag heeft stilgestaan, vertoont hij altijd problemen. Maar na 2 à drie keer proberen start hij wel. Ook kan ik 10 seconden doorstarten, ook dan start hij uiteindelijk wel. Als de motor warm is loopt hij perfect en stationair dan ook zeer regelmatig met laag toerental. Ik heb de indruk dat de startmotor het prima doet.

Wat zou dit kunnen zijn?

twillemsen85

Geplaatst door twillemsen85 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 7 jaar geleden

Controle temp sensor koelvloeistof op en of lekkage, of verkeerde waarde. Leer opnieuw de motor in eventueel met software update,
auto is ook een keer uitgelezen op storingen?
Succes gr jw

twillemsen85 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Ik heb de auto een jaar geleden hierover bij de merkloze garage gebracht waar ik hem had gekocht ivm bovag garantie (toen nog). Ze gaven aan dat er niets gevonden was bij uitlezen. Ze hadden wel een of ander vaag verhaal over een slangetje vervangen, en het probleem leek tijdelijk opgelost maar is nu weer terug.

Ik laat hem volgende week bij de dealer nogmaals nakijken, en zal aandacht vragen voor de temperatuursensor van de koelvloeistof. De uitkomst zal ik laten weten.

Overigens zit er een naaldje op het dashboard voor de temperatuur van de kvs, die lijkt wel realistische waarden aan te geven (laag bij start, na verloop van tijd oplopend). Staat dat los van de sensor?

twillemsen85 (0), 7 jaar geleden

Auto is bij de dealer geweest. Zij hebben uitgelezen (geen resultaat) en toen de "motor ebe geherprogrammeerd" en de "regelcomponenten geprogrammeerd".

€85 en het probleem is compleet verdwenen. Top.

Yucel (0), 4 jaar geleden

beste twillemsen,

bovenstaande problemen ervaar ik ook met mijn 207 1.4 16v uit 2006.
de dealer gaf aan dat er geen software updates hiervoor zijn.

wat kan jij mij aanraden in dit geval ?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.