Peugeot 307: ruitensproeier

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

De ruitensproeier van de Peugeot 307sw werkt niet zoals het zou moeten. De achteruit sproeier werkt wel en voor niet. Deze werken beide op een pomp. Deze pomp heb ik al vernieuwd en werk naar behoren. De slangen zijn schoon want als k de slangen verwissel op de pomp dan werk hij voor wel alleen gaat de achter ruitenwisser dan open neer. Het probleem moet dan in de besturing van de pomp zitten. De stuurkolom schakelaar heb ik ook al vernieuwd.
Weet iemand waar het dan nog aan kan liggen ?

Bert Noorhoff

Geplaatst door Bert Noorhoff (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (435) PRO, 7 jaar geleden

de spanning op het pompje wordt omgewisseld om te wisselen tussen voor en achter sproeien. dit gebeurd in de zekeringkast onder de motorkap. puur afgaande op je verhaal denk ik dat deze zekeringkast defect is. (relais stuk, maar deze zijn niet los te vervangen helaas)

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Kleine aanvulling op harry4203 .

Meet de spanning op de BM34 ( zekeringkast bij de accu ) aan de gele 16 voudige stekker op aansluiting 14 en op aansluiting 11 bij het wisselen van de schakelaarstand .
Indien op 1 van de 2 aansluitingen geen spanning , helaas de BM34 defect . ( Inwendig relais )

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.