Peugeot 206: Zwabberende snelheidsmeter Peugeot 206

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hoi allemaal :)

Ik heb in mijn Peugeot 206 (geen ABS) een compleet nieuwe motor en een gereviseerde versnellingsbak laten plaatsen en sindsdien heb ik last van een zwabberende snelheidsmeter (type 2, (twee knops display)).
De overige meters doen het goed. De snelheidsmeter heeft tot en met 90 km/uur geen problemen, maar zodra ik 100 km/uur rij begint de meter tussen de 100 en 110 heen en weer te bewegen en dit blijft hij ook doen als ik harder rij (zwabbert dan tussen de 120/130/140).

Ik heb zelf de snelheidssensor (merk: valeo) op de versnellingsbak vervangen samen met het kleine tandwieltje (18 tands) en de stekker goed ingespoten met contactspray maar dit heeft niet geholpen.

Met de oude motor en versnellingsbak had de snelheidsmeter hier geen last van.
Heeft iemand enig idee wat dit probleem veroorzaakt? Alvast bedankt voor eventuele suggesties :)

ReneSchalkwijk

Geplaatst door ReneSchalkwijk (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (380) PRO, 6 jaar geleden

je zult dan toch eerst de snelheidspuls met een scope moeten(laten)controleren. snelheidsmeters gaan bij dit type veelal stuk, maar als jij zegt dat het niet zo was zul je nu eerst moeten meten.

ReneSchalkwijk (0), 6 jaar geleden

Hoi Harry :) bedankt voor de reactie! Ok, goed om te weten! Ja, ik heb ook gelezen dat het type 1 display vaak stuk gaat, alleen ik heb een type2 (met twee knoppen in het display) en die schijnen niet stuk te gaan, omdat het geen mechanisch display is (type 1 wel) ? Edit: Ik heb mijn 1e bericht hierop aangepast ;)

Enne, Uhm en zo, wat is een scope? Mocht het signaal goed zijn, wat kan het dan nog zijn, het grote (snelheidssensor) tandwiel in de bak zelf? Bedrading? Of is de bedrading na t meten met een scope uitgesloten? In ieder geval bedankt voor de behulpzame reactie(s) !!!

ReneSchalkwijk (0), 6 jaar geleden

Ondertussen met Peugeot Alkmaar hierover overlegd, maar die kennen het probleem niet en zeggen dat er niet veel te meten valt aan de snelheidspuls als de meter de snelheid aan geeft. Ik heb een type 2 cockpit, met tweeknops bediening, dus NIET het oudere type dat vaak stuk ging.

Ondertussen nog steeds een snelheidswijzer die tussen de 100 en 110 km/u EN tussen 130 en 140 km/u zwabbert. Op andere snelheden niet, dat is het vreemde. Alleen tussen deze snelheden gaat de wijzer heen en weer.
Wie kent een bedrijf dat wel de snelheidspuls kan/wil meten?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.