Peugeot 206: Centrale vergrendeling springt open na vergrendelen met afstandb

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

De centrale vergrendeling van onze 206cc is defect. Ik heb op het forum al gelezen dat het om een kabelbreuk kan gaan. Afgelopen weekend echter het paneel van de passagiersdeur gedemonteerd. Geen kabelbreuk te vinden. Stekker van de deur naar de auto van de kabelboom losgekoppeld en opnieuw ingestoken.

Ik lees echter dat het probleem zich in een van de deuren kan bevinden. Echter geeft de auto steeds aan dat het om de passagierskant gaat. Is het daarom 100% uit te sluiten dat het probleem zich ook echt aan deze deur bevindt of zijn er nog andere mogelijkheden?

fignoul

Geplaatst door fignoul (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Eigenlijk 2 mogelijkheden .
1e : draadbreuk in de kabelboom bij het rechterportier . Dus niet in het portier maar in de verbinding tussen het portier en de carrosserie . ( schanier ) en goed loshalen .
Bij no : 30 .

[url=https://s8.postimg.org/bm2u1hjh1/0000175...][img]https://s8.postimg.org/v3xhhfgep/0000175...[/img][/url]

2e : indien geen kabelbreuk , rechter portierslot defect . ( komt nogal eens voor )

Wernervs (0), 6 jaar geleden

@fignoul Nog wijzer geworden, of niet?

Ik had een soortgelijk probleem. Mijn auto (2003 206 1.6 16V XSI HB) dacht soms dat de portier open stond. Soms niet, maar dan gebeurde het onder het rijden (STOP komt aan, met piep). Hierdoor sprong de vergrendeling altijd weer open na afsluiten. Ik heb maandenlang de auto met de sleutel afgesloten.

Ik had eens een zaterdagochtendje uitgetrokken om uitgebreid het op te lossen, nadat ik al eens een keer de stekker had losgetrokken en weer teruggeplaatst, totdat ik bij nadere inspectie van de connector erachterkwam dat er iets niet in orde was. De "sockets" waar de pinnetjes in glijden in de connector, maakten niet goed contact. Ik heb de sockets iets verbogen zodat ze strakker om de pinnen komen te zitten en in ieder geval zeker wel contact maken. In één keer was mijn maandenlange probleem van valse opendeurmeldingen voorbij en ik had de rest van de ochtend over voor iets anders. Feitelijk hoort de connector niet bij op de pinnen in het deurslot...

Volgens mij is dit iets wat menig 206-bezitter met deze problemen makkelijk over het hoofd kan zien. Dus misschien ook voor jou van toepassing. En anders voor het nageslacht dat hierop na een zoekopdracht *bump*'t.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum