Peugeot 406: motor slaat niet meer aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

onlangs de benzinepomp vervangen maar na het vervangen start de motor (nog) niet.. Door remmenreiniger in de luchtinlaat te spuiten slaat de motor wel aan en daarna liep de motor weer als vanouds op benzine en gas. Dit heeft een paar keer gewerkt.voordat ik tijd had om er verder naar te kijken.
Momenteel slaat de motor aan maar ook meteen weer af. zowel op benzine ( de pomp primed 3 seconden) als ook op de remmenreiniger.
Het brandstofrelais zou de boosdoener kunnen zijn. Na in verschillende talen heel internet afgezocht te hebben naar een artikel: "locatie brandstof relais Peugeot 406" helaas nog geen duidelijk artikel gevonden waar dat relais precies zou moeten zitten. Helaas vind ik het dus ook niet onder de motorkap. Volgens de dealer naast de ECU in de bak waar die ECU in zit. Niet in die bak en ook niet onder die bak (daar zit het blijkbaar bij een 306) Wie kan me vertellen waar het brandstof relais zit? Wat zou de mogelijke oorzaak kunnen zijn als het niet het brandstofrelais is? We hebben daarnaast een 406 coupe dus alle brandstof onderdelen en sensoren zijn bijna allemaal het zelfde en voor een test uit te wisselen.

NIets zo frustrerend als een simpel herkenbaar onderdeel niet kunnen vinden in je auto en op internet niet de plaats waar dat relais zou moeten zitten.

bij voorbaat dank voor jullie reacties
Albert Janssen

almar4849

Geplaatst door almar4849 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 6 jaar geleden

In de zekeringkast onder de motorkap (relaisplate 1) zouden 3 relais moeten zitten, 1 daarvan is het branstofpomp relais.
Aansluiting C11 (draadnummer 1201) volgen dan zou je het relais moeten tegenkomen...via zekering F2 van 15 Amp.

almar4849 (0), 6 jaar geleden

Dank je Hans
Ben ik door de foto's van het langwerpige dubbel relais met 16 poten wat ik overal op internet zie dan op het verkeerde been gezet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.