Peugeot 307: Distributie

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo Dit probleem is eerder besproken maar ik kom er niet uit Mijn distributieriem isj er af en nu wil ik een nieuwe monteren maar kan de krukas niet borgen want het gaatje voor de pen kan ik niet vinden.
Het moet in de buurt van de oliefilter zitten
Het gaat om een 307 hatchback 1.6 16v 2003
Ben al diverse keren aan het zoeken geweest
Groetjes herman

hbuurlage

Geplaatst door hbuurlage (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Herman .
Het is inderdaad een beetje zoeken , maar de krukas word toch echt geborgd bij het oliefilter . Zie de tekeningen .
En nog een tip voor de volgende keer : Voordat je de riem démonteerd zet je eerst de nokkenassen ( zonder borgpennen ) zichtbaar op het juiste punt , dan hoef je de krukas niet zoveel heen en weer te bewegen om de borging te bewerkstelligen . Eigenlijk haal je NOOIT de riem er af voordat alle assen geborgd zijn . Tenzij er , om één of andere oorzaak , iets versprongen is .

hbuurlage (0), 6 jaar geleden

Hallo bedankt voor uw uitgebreide antwoord (veel werk met die warmte) ik heb eindeljk het gat gevonden en een stuk draadeind m6 er in kunnen duwen is het nu zo dat het merkteken dat op de krukaspoelie cq multiriem poelie allebei naar beneden wijzen ook de 1e en 4e zuiger in het bovenste dode punt staan.
ik wil nu de set gaan bestellen incl. de waterpomp ik heb begrepen dat op de nieuwe riem 2 merktekens moeten staan die overeenkomen met de merkjes op de nokkenaspoelies weet u waar ik die het beste kan bestellen?
hartstikke bedankt aan deze info heb je wat

het eindresultaat laat ik wel weten

groet Herman

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hahaha , u vraagt mij waar u het beste de onderdelen kan bestellen . Ik werk bij Peugeot , dus zal mijn antwoord altijd zijn dat u de onderdelen bij een dealer moet/mag bestellen .
Indien u dat ook daadwerkelijk gaat doen , zit er bij de distributieset ook een nieuwe spanrol alsmede een nieuwe looprol , welke ook geadviseerd word om te vervangen .
En indien u zowel de beide nokkenassen en de krukas heeft geborgd zoals op beide tekeningen , heeft u niets te maken met eventuele merktekens op de riem . ( uitgezonderd de montagerichting ).

hbuurlage (0), 6 jaar geleden

Ik heb de riem opnieuw geplaatst en ook de merktekens op de riem gebruikt snap alleen niet veel van die strepen aangezien je ook blokkeer gaten hebt maar het is gelukt met de riem en staat alles weer op tijd met dank aan het problemen team

Inmiddels ook wat geleerd de riem is 4x erop en eraf geweest haha

Groeten herman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum