Peugeot EXPERT 220C CF 1.9D: Auto gloeit niet, en laadt niet.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D9B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 51

Beste lezers,

Hierbij een koppijnverhaal over een Peugeot Expert, ik ben erg benieuwd naar eventuele tips en reacties hierover....

Het leek simpel, de auto had geen laadspanning meer. Aangezien de auto zakelijk wordt gebruikt, en de dynamo al erg oud was heb ik deze vervangen door een hagelnieuwe identieke dynamo. Na montage echter nog steeds geen laadspanning, en kwam er een euvel bij. Het gloeirelais was nu ook uitgevallen.
Dus op onderzoek uit. De dynamo wordt niet geactiveerd. Met een los draadje vanaf de accu komt het veld wel op, en gaat de dynamo wel laden.
Het gloeirelais lijkt alles te doen wat ie hoort te doen, alleen komt er geen spanning op de uitgaande pool naar de gloeistiften. Gek genoeg wordt het relais wel bekrachtigd, en is er een circuit tussen de ingaande en uitgaande pool op het relais.
Heeft iemand een idee wat het gloeirelais en de dynamo met elkaar delen, op de vaste plus na?
Uiteraard heb ik me suf gezocht in de massa, maar die is overal netjes aanwezig. Een massaprobleem leek mij het meest voor de hand liggend. Accu is hagelnieuw en volledig opgeladen.

Erg benieuwd naar reacties, bij voorbaat dank hiervoor!

Wesley Coehoorn

Geplaatst door Wesley Coehoorn (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (430) PRO, 6 jaar geleden

kijk eens ff of je toevallig geen sluiting ziet bij de diagnosestekker in de auto. deze zit in een stalen frame wat wel eens problemen geeft.

Wesley Coehoorn (0), 6 jaar geleden

Ga ik uitzoeken, bedankt!

Wesley Coehoorn (0), 6 jaar geleden

Opgelost! Contacten van de vaste plus op de dynamo, en dus het gloeirelais waren slecht. Schuurpapiertje, klaar! Bedankt voor het meedenken.

Wesley Coehoorn (0), 6 jaar geleden

Afgerond dus

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.