Peugeot 206: Ratelend geluid

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Hoi allemaal,

Wij hebben al een tijdje een probleempje met onze auto. Ze maakt een ratelend geluid, je hoort het vaak wanneer de auto stationair loopt maar niet altijd, als je gas geeft dan verdwijnt het geluid. Ze maakt dit geluid ook wanneer je de electrische ramen gebruikt, het stuur indraaid of de fan/airco aanzet.
Onze monteur heeft de multiriem en de rolsspanner vervangen. Helaas heeft dit niks verholpen. Toch maar besloten om ook langs de Peugeot garage te gaan maar die wilde precies hetzelfde vervangen. We zijn dus weer terug bij af. Ze weten beide niet waar het geluid vandaan komt en hoe het verholpen kan worden.

We hebben een opname gemaakt van het geluid.
https://youtu.be/Tfk1A_qjXuQ

We hopen dat jullie ons verder kunnen helpen!
Groetjes vanaf ons zonnige eiland Curaçao
IshaEus

Isha

Geplaatst door Isha (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (430) PRO, 6 jaar geleden

ik kan niet geloven dat een garage niet kan beoordelen waar zo een duidelijk geluid vandaan komt, maar dat terzijde. t lijkt zo een beetje op een defecte krukaspoelie, maar dat is vanachter een pc een beetje slecht te beoordelen. (is het geluid weg met de multieriem eraf?)

Isha (0), 6 jaar geleden

De monteur denkt nu dat het de airco pomp is. Maar we hebben inmiddels al vaker onderdelen vervangen zonder enig resultaat dus erg zonde van ons geld...
De airco pomp lijkt mij raar omdat het ook bij het gebruik is van de Ventilatie zonder de airco aan te zetten.
Heb hem gevraagd of hij het heeft getest zonder de multiriem riem. Helaas niet, dus dit zal ik zelf gaan uitproberen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum