Peugeot 206: Temperatuur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedennacht allen,

Ik heb afgelopen vrijdag zelf de ventilator van mijn auto vervangen gezien hij een enorme herrie maakte als hij aansloeg.

Nu ben ik een ander probleem tegengekomen ;
Auto koelt helemaal niet af temperatuur loopt op naar rood soms bij 't rijden loopt die wel weer af en dan soms weer omhoog.
Ventilator slaat niet eens aan
De kleine slang die linksboven (van de voorzijde) naar de radiator toe loopt vertoont als je hem wat beweegt een druppel koelvloeistof loopt er dan uit.

Kan iemand mij vertellen waar dit aan kan liggen? Er is mij verteld door een buurman dat het evt de waterpomp kan zijn dat daardoor de temperatuur oploopt en dat ik daardoor geen warme lucht uit de waaier krijg in de auto maar als ik zie wat dit geintje mij gaat kosten hoop/bid ik dat het ook eventueel iets anders kan zijn!


Iemand wat tips??

Bryt

Geplaatst door Bryt (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Bryt (0), 6 jaar geleden

Even een extra update ;

De temperatuur loopt tijdens het rijden op tot max 100 graden en dan blijft die schommelen tussen de 90 en de 100 graden dus krijg geen storing van STOP of iets in die richting

voyager (0), 6 jaar geleden

Dat is goed. Geen probleem.

phil4226 (0), 6 jaar geleden

Dus de motor loopt warm bij stilstand ?
Werkt de ventilator ?
Kan je de ventilator doen draaien met een rechtstreekse 12 V aansluiting ?
Gezien het probleem zich voordoet na het omwisselen van de ventilator zou ik daar eerst kijken.
groeten

Bryt (0), 6 jaar geleden

[quote=voyager]Dat is goed. Geen probleem.[/quote] <-- Zou ik met je eens zijn mits er warme lucht zou worden rondverspreid. dit is nu dus niet het geval.

Bryt (0), 6 jaar geleden

[quote=phil4226]Dus de motor loopt warm bij stilstand ?
Werkt de ventilator ?
Kan je de ventilator doen draaien met een rechtstreekse 12 V aansluiting ?
Gezien het probleem zich voordoet na het omwisselen van de ventilator zou ik daar eerst kijken.
groeten[/quote]

Ik heb zelf de ventilator nog niet zien draaien, ik zal v/d week even langs een garage/monteur gaan kijken of hij 't dan kan vinden

voyager (0), 6 jaar geleden

Excuus. Had begrepen dat de motor niet boven 100 uitkwam.
Weet niet zeker of het bij deze model zo is, maar vaak(op meeste modellen) is een temperatuursensor op radiateur onderaan met twee of soms drie kabels.
Deze dient radiateurfan aan te sturen zodat de motor niet kookt.
Dus is in dat geval handig om de stekker los te nemen en door te verbinden. Dan zou fan aan moeten slaan.Zo ja, zou de sensor op radiateur stuk zijn.Zo nee, dan is de fan zelf stuk, of de bekabeling(zekering) ervan.Om fan zelf te testen doe wat phil4226 al schreef.Zo stel je vast of de fan werkt of niet.Zo ja, dan zoeken in bekabeling(zekering).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.