Peugeot 206: Startprobleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HFX, Motorinhoud (cc): 1124, Vermogen (kw): 44

Hoi,

Ik heb sinds deze week een startprobleem bij mijn peugeot 206. Het begon 2 weken geleden nadat mijn auto plotseling moeizaam wou starten, en zelfs 1x uitviel tijdens het terugschakelen. Na het garagebezoek was de conclusie een nieuwe krukas sensor en bobine, hierbij heb ik ook meteen de kleppen laten stellen. Al met al €245 wat best wat is voor 'n student....

Echter nou heb ik na de reparatie alleen maar meer problemen met starten! zowel op warme als koude motor. Met gas geven wilt de auto wel starten, maar als ik dat niet doe valt hij uit. Dit is echter niet altijd maar ik zou zeggen 8 van de 10 keer. Langs de garage geweest en de tip gekregen om de reserve sleutel is te problemen, echter dit is niet de oplossing. Toevallig het probleem 1x op film staan: https://youtu.be/Nmx95g1sdqk

Ik weet dat de bougies niet helemaal de juiste zijn (Bouwjaar t/m 1999) ( https://www.problemcar.nl/nl/particulier... ) Echter zitten deze dr al wel een half jaar in, en nog nooit echt problemen mee gehad, dit kon het ook niet zijn volgens de monteur. Enige wat verder nog een beetje apart is aan de auto is het heel lichtelijk schudden bij lage toeren (2000rpm) Zodra je gas geeft is het weg. Dit heb ik al vaak eerder gelezen maar niet echt een oplossing voor gevonden.

Dus ja, advies welkom! En een kosteninschatting ook :)

Alvast bedankt!

Niels M

Geplaatst door Niels M (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 6 jaar geleden

Kan van alles zijn maar hebben ze ook naar het gasklephuis en lmm gekeken?
Temperatuursensor stuk ?
Zomaar onderdelen vervangen zonder dat het probleem is opgelost en uiteraard zonde.

Niels M (0), 6 jaar geleden

Afgelopen zomer is de thermostaat vervangen + de temperatuursensor. Naar mijn weten is er maar 1 temperatuursensor toch? Als het iets met de Imm was zou hij ook niet kunnen starten met gas toch? Want hij start wel met gas dr bij. Gasklephuis zou het inderdaad eventueel kunnen zijn. Bij de garage bromde de monteur over eventuele kapotte sensoren, maar eerst de sleutel proberen stelde hij voor.

Niels M (0), 6 jaar geleden

De auto heeft een week bij de garage gestaan, echter startte hij daar telkens perfect.... zeer frustrerend. Vandaag de auto opgehaald en het was meteen weer raak ( https://www.youtube.com/watch?v=gXpDSMGG... ) Na overleg met de garage gaan ze dr een andere krukas sensor in stoppen en evt naar het slot kijken.

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Je hele dashboard valt uit - ik neem tenminste niet aan dat je zelf de motor uitzet door het contact uit te zetten.
Ik zie namelijk de temperatuur en de tankinhoud plus een aantal lampjes gelijk uit gaan.
Dat heeft niets met de krukassensor te maken - dat is verspilling van tijd en geld om die te vervangen.

Niels M (0), 6 jaar geleden

Contactblokje is vervangen. Dit lijkt tot nu toe te werken. Zat erg veel speling op, en de monteur hoorde zelf iets van kortsluiting bij het omdraaien van de sleutel.

Niels M (0), 6 jaar geleden

Contactblokje was de oplossing. Probleem niet terug gekomen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.