Peugeot PARTNER 170C 1.9D: Dashboard word stroomloos

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900

Hallo,
Mijn naam is jaco56 en ben nieuw op dit forum. Ik ben hier met een gek probleem met mijn Peugeot partner.
Sinds kort als ik de auto wil starten valt het dashboard helemaal uit maar kan de auto gewoon starten en wegrijden. Na ongeveer 5 minuten komt alles weer terug. Het tijdklokje op 0 alsof de accuklem los is geweest.
Als het dashboard uitvalt wil zeggen alles weg, maar de lampjes motormangement, sleutelherkenning en 1 richting kinpperen. Ik kan geen richting of lampen aanzetten geen km teller geen toerenteller niets, maar rij gewoon weg. Na 5 minuten weer alles ineens normaal.
Heeft iemand een idee waar ik moet beginnen met zoeken of testen, om het maleur op te sporen.

Jaco56

Geplaatst door Jaco56 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Staat mij iets van bij dat dit euvel te maken heeft met een kabelboom dat over de chassisbalk loopt de bekabeling beschadigd of een slecht contact in de stekker aldaar.
Daardoor vallen bepaalde functies uit. Miss. daar even je aandacht op vestigen.

Grt. Paul

Jaco56 (0), 5 jaar geleden

Dat kan mogelijk zijn, maar er loopt een kabelboom die nog geheel is ingepakt.
Het is begonnen een paar weken geleden toen het voor hef eerst erg vochtig was s'nachts. Dus nu de vochtige tijd aan breekt heb ik er last van. Is het droog zoals nu dan gebeurt het niet. Kan het ook een relais ergens zijn?

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Controleer eerst de centrale stekker bij de chassisbalk.

Grt. Paul

Jaco56 (0), 5 jaar geleden

Centrale stekker gecontroleerd, alle aansluitingen gecontroleerd. Het probleem blijft zich voordoen. Ga nu het contactslot eruit halen, kreeg tip dat daar het probleem zou kunnen zitten.

Jaco56 (0), 5 jaar geleden

Waar vind ik een schema van de elektrische installatie van deze auto? Of heeft iemand een link naar dat schema dat hij wil delen?

Jaco56 (0), 5 jaar geleden

Nu een maand later is het probleem echt niet opgelost. Nu komt erbij met deze kou dat het dashboard helemaal niet terug komt. Inmiddels alle massapunten losgemaakt geschuurd schoon gemaakt en weer gemonteerd. Kabelboom op chassie helemaal los gehad, dashboard eruit gehad contactslot opnieuw massa aan gemaakt. Ik weet het niet meer. Suggesties???????????

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Plaats eens de laatste 8 cijfers van het chassisnummer . Kan de PSA database gerichter geraadpleegd worden .

Jaco56 (0), 5 jaar geleden

laatste 8 cijfers 60315736

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Bij deze de voedingen , massa,s en data VAN draden van het instrumentenpaneel .
Voer metingen van alle bedradingen aan het instrumentenpaneel ( foto 1 ) " BELAST " uit . ( dus niet met een proeflampje of multimeter . Dit heeft geen nut ) .
U schrijft : Inmiddels alle massapunten losgemaakt geschuurd schoon gemaakt en weer gemonteerd.
Voor de zekerheid staat op foto 2 de belangrijkste massapunten rood omsingelt . Vooral MC30 , MC32 en MC33 bij de A-styl zijn van groot belang . Ook deze belast controleren .
Controleer ook alle stekkerverbindingen ( loshalen en eventueel met een loep controleren op brandpuntjes ) van zekeringkast D op tekening 3 .
Controleer of u groene sporen van corrosie op de stekkers en de zekeringkast ziet ( waterlekkage - condenssporen )
Controleer de " pootjes " van alle zekeringen op inbranding van kast D .

Jaco56 (0), 5 jaar geleden

Helaas, helaas.
Nu is het helemaal weg, is niet meer teruggekomen. Knipperlichtindicator naar rechts op intrumentenpaneel blijft branden, olielampje en de airbag. Thats it.
Bij de dealer geweest. Hadden dit nog nooit meegemaakt. Peugeot Nederland adviseerd een nieuwe auto. Dus een probleem dat mij boven het hoofd is gegroeid.😭😭😭😭😭😭😭😭

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.