Peugeot 307: piepende uitlaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

In volle tevredenheid rijd ik nog steeds in mijn peugeot 307SW uit 2003. Nog nooit zo een goeie auto gehad.
Toen ik deze auto in 2004 kocht had ik steeds een piepende krakende uitlaat, mn bij overgaan drempels en optrekken. Dat bleek elke 307SW te hebben. De peugeot garage heeft er toen iets aan gedaan,dat was de oplossing voor alle 307sw's maar ik weet absoluut niet meer wat. Is 14 jaar weggebleven. Nu heb ik het weer.
Weet iemand dat nog ? veertje erbij, klemmetje,?

Voor de rest heb ik een beetje schurend geluid Rechts achter wiel denk ik, alleen bij het nemen van een rechter bocht, iemand een idee ?

met dank

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Rem blokken die blíjven hangen/ plakken.
Rubber beugel uitlaat middelste demper buis wil nog vaak door slijten. Kijken zelf of garage, kan wel 10 tips geven achter de p.c. maar onderzoeken dmv kijken heb je meer dan zo vragen, wat het allemaal kan zijn.
Gr jw

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

De piepende uitlaat bij 307 (behalve de 2 ltr motor) zit em vaak in het scharnierende uitlaatstuk tussen katalysator gedeelte en middendeel. Nieuw bevestigings-setje halen en monteren is meestal de oplossing.

de kroon (0), 5 jaar geleden

beste hans en jan willem,
vorige week bij de peugeot dealer geweest. kogelgewricht uitlaat tussen middendemper en katalysator gesmeerd. In 2004 hebben ze daar toentertijd een extra ring tussen gezet bij alle 307sw's. Anders kan je elke maand naar de dealer. Helaas kon dit nu niet omdat het middenstuk universele stuk is dus schijnt ed ring niet te passen.

Voor wat betreft het schurende geluid. Hebben alles gecontroleerd , achterophanging etc etc. Het enige dat zij konden bedenken was dat het roest van de schijf zou zijn. Ik heb schijven met een soort anti roest coating en zag ook niets van roest als ik door de velgen naar de schijven keek, maar goed dat zal dan wel.. Zij hebben het schoongemaakt, maar ik hoor het nog bij tijd en wijle. Ook steeds met de handrem remmen helpt niet. Ook als ik een rechter bocht maak en niet rem hoor ik het. niet constant maar toch wel vaak. Omdat ze alles hebben gecheckt ga ik er dan maar vanuit dat het geen kwaad kan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.