Peugeot 206: Misschien een lekke koppakking wil zelf compressie meten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Wil graag weten wat de juiste manier is om compressie te meten, heb daar voor alle spullen in huis en heb kennis van autos aar weet de juiste procedure niet. Bij Apk ver
melde de garage een vermoeden van een lekke koppakking. Motor loopt als een zonnetje stationair en zo te zien geen koelwater verlies. Hartelijk dank alvast voor het mee denken. Sbo 1 Ps moter heeft net 60 000 km gedraaid en Distributie is vernieuwd bij ong 10 jaar

sbo1

Geplaatst door sbo1 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Erik2804 (0), 5 jaar geleden

Waar is de verdenking lekke koppakking dan op gebaseerd??
Als de motor goed loopt dan zal een compressietest niets uitwijzen.
Er komt geen olie in je koelvloeistof, geen koelvloeistof bij de olie (mayo in carter ventilatie) en je verliest geen koelvloeistof.
Dan zal de koppakking inwendig in de motor geen probleem hebben.

Deze motoren willen nog wel eens olie gaan lekken naar buiten toe op het hoekje van de voorzijde (uitlaatspruitstuk) en distributiezijde. Een compressietest gaat je in zo'n geval nul informatie opleveren.
Bij APK zal dit een adviespunt kunnen zijn ivm olielekkage.
Het kan ook een lekkage aan de oliekeerring van de nokkenas zijn in zo'n geval.

Demonteren van de kappen van de distributieriem en dan kun je waarschijnlijk al meer zien. (Als het inderdaad een olielekkage is op de "beruchte" plek)

sbo1 (0), 5 jaar geleden

Na Apk vermoede de garage een lekkende Koppakking, heb daar sterk mijn twijfels over van daar mijn vraag om advies voor een compressie test. Van die beruchte plek wist ik niets dus ik ga naar een vertrouwde garage en laat dat controleren.Heb geen garage meer dus het is me te koud om het zelf te controleren. Kreeg een melding op mijn scherm dat het accu systeem nog niet afgemeld was. Bedankt voor het snelle advies ben nl erg ge hegt aan mijn p 206. sbo1

sbo1 (0), 5 jaar geleden

Ga na een vertrouwde garage om de beruchte plek te laten controleren

harry4203 (315) PRO, 5 jaar geleden

je kunt toch zelf wel zien of de auto olie lekt? zo niet of minimaal, lekker laten zitten. auto is 14 jr oud, daar moet je geen nieuwe van maken. daar komt bij dat wanneer je van deze motoren de kop eraf haalt je nadien erg vaak oliedrukproblemen krijgt.

sbo1 (0), 5 jaar geleden

Kop is er af geweest ivm gebroken distributie riem,dit is gebeurd door een gebroken geleide rol bij 10 jaar oud en 45000 km gelopen .Schade plus /min 2400 EURO. Dit via advocaat kunnen verhalen op de garage waar de riem vervangen is. ik heb hem bijna nieuw gekocht dus ik wil er zeker nog minimaal 5 jaar mee blijven rijden. Voor mij wordt het een oldtimer met nog geen 60000 km op de teller. In ieder geval heel hartelijk bedankt voor het mee denken.sbo1.

sbo1 (0), 5 jaar geleden

Een tip voor Harry , lees eerst zorgvuldig mijn klachten ga dan iets zeggen over een oude auto. Heb er zelfs een webasto standkachel ingebouwd . Dit terzijde doe er je voordeel mee een heel gelukkige eigenaar van p 206. sbo1.

harry4203 (315) PRO, 5 jaar geleden

tip voor sbo, er stond nergens dat je nog 5 jr met de auto wilt doen, ik ga ff uit van de dagwaarde van zo'n auto, en als de lekkage dan niet te erg is zou ik het laten zitten. deze motoren zijn nou eenmaal niet erg best . de rest van de staat van de auto kan ik vanachter een toetsenbord niet beoordelen. de bedoeling was goed iig.

sbo1 (0), 5 jaar geleden

Dat weet ik, maar de 206 is mijn alles het is jullie vergeven. Ik zit alleen op de verkeerde site ik ga naar peugeot oldtimer site .Nog maals dit moet je niet persoonljik opvatten.ik heb altijd veel aan de site gehad., maar moet nu ergens anders gaan kijken .

harry4203 (315) PRO, 5 jaar geleden

ok prima. veel plezier van de auto nog iig.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.