Peugeot 407: koppeling/versnellingsbak

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2.0 16v, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 103

Hallo,
Sinds een week kan ik de auto zomaar ineens niet meer in de versnelling zetten. koppelingscillinders zijn niet lek. remolie is op peil. soms als ik stil sta met de kopp ingetrapt in 1e versn. begint de auto te rollen. paar keer pompen en dan blijft hij weer vrij staan. als de storing niet optreed rijdt en schakelt de auto prima. vaak treed de storing op na stilstand voor de dag of nacht. koppeling is niet versleten.
161.000 km op de teller. is het de drukgroep of misschien de olie in de versn. bak. moet de olie eens vervangen worden ?heb de auto 6 jaar en nog nooit vervangen.
wie heeft hier ervaringen mee?

Bvd

Rob200159

rob200159

Geplaatst door rob200159 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Lijkt op lucht in het systeem of inwendige lekkage van 1 van de cilinders , ontlucht eens en kijk of er lucht uit komt.

rob200159 (0), 5 jaar geleden

Kaleido 1 bedankt voor uw reaktie, er bestaat dus ook inwendige lekkage?? vandaar dat de olie op peil blijft?
ik zal zsm de koppeling laten ontluchten. denk ook dat als de drukgroep defect is de klacht vaker of constant moet optreden. auto rijdt nu alweer 5 dgn zonder problemen.

rob200159 (0), 5 jaar geleden

Probleem is opgelost, koppeling compleet vervangen, het bleek een gebroken veer in de koppelingsplaat te zijn. het stuk wat afgebroken was zat klem tussen de plaat en de drukgroep. vandaar dat hij niet meer vrij kwam.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.