Peugeot 307: verlichting dimlicht flikkert / knippert

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo, Mijn verlichting knippert / flikkert regelmatig. Dit gebeurd alleen bij het dimlicht. dus bij het stadslicht en groot licht heb ik er geen last van. Bij het dashboard ook niet. Soms blijft het dimlicht ook aan staan, dan krijg ik hem niet meer uit. Dan moet ik de accu loskoppelen. Ik heb de stuurkolomschakelaar(com2000) al vervangen maar dit heeft niet geholpen. Kan iemand me helpen?

mvg Paul

Paul.rooster

Geplaatst door Paul.rooster (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Zijn het originele lampen? Geen achteraf exneon lampen met trafo? De stekker niet ingebrandt ook de massa goed controleren. Zomaar een .com 2000 v.v. is een duur gokje.......
Gr jw

Paul.rooster (0), 5 jaar geleden

Dank je wel voor je bericht. Ik heb mijn probleem aangepast. want soms blijft het dimlicht ook aan staan. dan krijg ik hem niet meer uit en moet ik de accu los koppelen. Gelukkig kon ik de com2000 terugsturen. dus dat heeft niets gekost.
Er zit geen xenon in.

mvg Paul

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Beste ,
Plaats eens de laatste 8 cijfers van het chassisnummer . Om het juiste elektrische PSA schema te bekijken . Dit lijkt mij een BM34 probleem . ( relais / zekeringkast bij de accu )

Paul.rooster (0), 5 jaar geleden

Dank je wel voor je bericht. nr is 82457398

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Beste .
In het " overzicht schema " ziet u dat de dimlichten vanuit de COM 2000 ( CV00 ) via de paarse CAN Carrosseriedraad door de BM34 worden aangestuurd .
In de BM34 zijn de 2 zekeringen F9 en F10 ter beveiliging .
Relais R5 zorgt voor de aansturing van de dimlichten na het signaal afkomstig vanuit de COM .
Omdat u reeds de COM 2000 had vervangen zonder goed resultaat blijft er eigenlijk niets anders over dan dat relais R5 blijft hangen of en slecht contact maakt en dit is voor mij niet geheel onbekend .
De BM34 kan eenvoudig gewisseld worden zonder dat er iets geprogrammeerd of ingeleerd diend te worden .
De enige restrictie is dat het nummer op de sticker van de BM34 , bv BM3 of BM4 gelijk of hoger moet zijn . Dit in verband met de aanwezige optie,s . ( bv mistlampen voor welke u niet heeft ) .
Verder weet u de weg naar de onderdelen . ( origineel onderdeelnummer PSA : 6500-Y1 , merk Delphi )
Succes.

Paul.rooster (0), 5 jaar geleden

Super bedankt dat je dit hebt uitgezocht!! ik ga meteen dit onderdeel bestellen.
Wat zal ik blij zijn als dit probleem is opgelost!

Bedankt!

Paul.rooster (0), 5 jaar geleden

Beste Rene, super bedankt! je hebt helemaal gelijk! ik heb het onderdeel geinstalleerd. en het werkt perfect!! ik rij weer rond met normaal dimlicht! thnx!!!!!

Paul.rooster (0), 5 jaar geleden

nog een probleem. mijn aanjager werkt alleen op stand 3. de andere standen werken net als stand 1. weet je hoe ik dit kan oplossen?

mvg Paul

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.