Peugeot 508: navigatie-updateproblemen

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Probleem is opgelost

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Ik beschik over de z.g."geconnecteerde" navigatie van TomTom in mijn nieuwe 508. Daarvoor zijn 2jaarlijkse updates voorzien die je gratis kan downloaden uitgaande van de Peugeot naverkoopservice. Na ingave van de chassisnummer kom ik steeds op het volgende:
1)chassisnummer ingeven> ok
2)downloaden naar computer (duurt ong.15min) >ok
3)Met "7zip" programma deze file uitpakken (duurt enkele min.)>ok
4)Deze file kopieren naar USB stick. (16Gbyte,FAT 32 geformatteerd enz. alles volgens gebruiksaanwijzing Peugeot) >ok
5)De motor starten,De USB stick inpluggen en evt. navigatie opstarten ?!>>>update zou automatisch opstarten nu. Maar stevast werkt het niet. Steeds komt er de prompt: "Geen multimedia gegevens op de USB stick"
Wat is hier fout?

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Volgens Peugeot Nederland kun je zelf niet updaten, maar doet de dealer dat gratis voor je.
Zie: https://peugeot-nl-nl.custhelp.com/app/a...

Is er een link naar de gebruiksaanwijzing die je noemt?

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Bedankt oldford, bij ons lijkt het echter uitdrukkelijk zo dat je dat best wel zelf doet. Dat kan immers +/- een uurtje in beslag nemen en dat lijkt mij nogal belastend voor de dealer om dat voor zovele wagens te doen. Overigens liegen de instructies die je vind op de website van peugeot erniet om.
Zie maar even op de website van de invoerder. Daar ga je naar "naverkoop diensten" en vervolgens naar "update van navigatiesoftware" Daar vind je alle instructies in detail uitgelegd voor de verschilende computersystemen. Ingeven van je VIN nummer van het voertuig is het startpunt. Een hele brok maar het loont de moeite. Alleen jammer dat het niet goed schijnt te werken....

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Tja, het wordt onduidelijker en onduidelijker.
Die instructies die je noemt zie ik niet op die pagina, maar ik kan dan ook niet inloggen.,
Wat er wel staat is dit:
Een geconnecteerd navigatiesysteem wordt in real time geüpdatet zonder tussenkomst vanwege de bestuurder die zo altijd gegarandeerd over de meest recente info beschikt voor maximale gemoedsrust.

Daar staat dus dat je helemaal geen update nodig hebt, omdat dat automatisch gaat.

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Volgens mij is dit het nac wave 2 systeem, en die kan wegen aanpassing verwerken mits dit aan staat. Maar de update kaarten gaat niet via real time update, maar als dit een nac systeem is. Moet je nog een programma hebben om het bestand te lezen voor de USB stick en het navigatie systeem. Plaats de laaste 8 van het chassis nummer. Kan ik of iemand anders even kijken, hoe of wat.
Gr jw

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Ja, jan-willem. dit is een goede benadering. Dat real-time updaten is voor randgegevens omtrentPOI"s ,herkenning snelheidsborden enz. maar NIET de kaart-update. Ik merk ondertussen dat de Peugeot website voor Nederland verschillende service aanbiedt tegenover de Belgische. Voor Nederland heeft TomTom blijkbaar een andere overeeenkomst dan voor Belgie. Op onze(Belgische) staan zogezegd alle instructies duidelijk uitgelegd voor de gratis downloads door de klant zelf, zelfs voor meerdere besturingssystemen. Maar helaas ontbreekt er iets waardoor de USB stick niet kan gelezen worden,dat is nu wel een feit. Arm Peugeot Belgie dus. Op een helpdesk zeggen ze me ook nier verder te kunnen helpen en verwijzen stevast naar een dealer....die zal het wel doen zo zegt men. Beetje armzielig, niet?
Beste jan-willem,wat bedoel die laatste 8 nummers van het chassis?
Wordt vervolgt....
Werner

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Het chassis vin nr bestaat uit 18 tekens de eerste 2 zijn áltijd letters en daarna combinatie van cijfers en letters.
Graag de laaste 8 van jouw auto staat in de voorruit links onderin of je kenteken bewijs .

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je belangstelling,Jan-willem.
Ik geef je zelfs het volledige nummer:VF38DAHXHML081958
ga naar de peugeot website belgie https://www.peugeot.be/nl/
dan:update van gps kaarten. Dan chassis nummer, enz...Daar vindt je dan alle instructies voor het updaten….maar het schijnt dus niet te werken. Downloaden en uitpakken met 7zip is ok. alsook copieren op usb stick is ok maar de auto kan de usb stick blijkbaar niet lezen. hij zegt: "Geen multimedia gegevens beschikbaar op de usb stick" ??!!
Alleen een it specialist kan dit misschien oplossen.
Ik zie ernaar uit...
Werner

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

De instructies van Peugeot verschillen iets van wat je gedaan hebt.
Dit staat er:
5 - Gebruik freeware decompressie software (Winzip,WinRAR etc.) om het op uw computer aanwezige ZIP bestand uit te pakken op de reeds eerder geformatteerde USB stick.
Dus uitpakken rechtstreeks naar de USB-drive en NIET naar de harddrive en dan kopieren.
Er kan een Systeembestand bij zitten dat je normaal niet ziet en dus ook niet kopieert.

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Op dit chassis nummer, kan ik geen 508 vinden... zeker weten geen type fouten?

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

bedankt ik probeer dit direct!

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

voor jan-willem: chassisnummer is: VF38DAHXMHL081958

voor oldford: toch moet ik je tegenspreken. Mijn instructies zijn duidelijk: eerst uitpakken naar harde schijf. Daarna copieren naar USB. Eigenaardig allemaalM Maar ip test jouw maniier zeker ook. Dat kan een uurtje duren of zo.
Werner

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Voor wie het lezen wil: Ik heb nu de .tar file "uitgepakt" met 7zip, rechtstreeks van mijn harde schijf naar de USB stick (duurde ong. 20min). Het haalt allemaal niets uit. Steeds kan mijn boordcomputer in de auto de stick niet lezen.
"Geen multimedia gegevens op de USB poort" is alles wat er uit komt. Peugeot Belgie mag het mij wel eens komen uitleggen.....

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Hoi Werner,
Bedankt voor het juiste nr nu ;-)
Het is wat ik zei het NAC systeem wat je hèbt, je hebt kaart versie 10.0 en 11.0 is beschikbaar. Je moet echt een programma hebben dat, ie het leest als een update bestand.
Gr jw

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Bedankt nogmaals voor re reactie. Ik heb ondertussen contact genomen met de TomTom customer care en heel mijn relaas mogen doen. ze zeggen me dat probleem ook te onderzoeken. Dat programmaatje waarvan je spreekt moet dan toch beschikbaar gesteld worden,niet? Men geeft bij Peugeot Belgie al de instructies om kaart updates z.g. beschikbaar te maken voor de klant maar het is dan geen update bestand? Wat dat NAC systeem precies betekent begrijp ik verder niet. Ik zie er nu toch echt naar uit wat ze bij TomTom in petto hebben om mij te helpen. Anders moet Peugeot kleur bekennen en mij verdere autorisatie geven??
Wordt vervolgd.
Werner

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Hoi Werner,
Ik wou je een privé bericht sturen via de mail. Maar ik kreeg hem retour omdat je mail niet bestaat, maar mocht je een account hebben op service box, kun je het programma downloaden 1 maling.
Mail mij anders persoonlijk,
Gr jw

peugeotfan (0), 5 jaar geleden

Dankjewel! Jan-willem Mijn mail is: werner.vernimmen@telenet.be
om jou persoonlijk te mailen weet ik evenmijn hoe.
Ik heb een account op de servicebox van Peugeot. Kunt jij me verder inlichten daarover?
bij voorbaat dank alweer!!!
Werner

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.