Peugeot 106 XS 1.4 E2: Zekering 9 klapt er telkens uit bij gebruik van rem,ruitenwisser

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Goedendag allemaal.
Ik zit met een probleem dat als ik mijn rem aanraak dan klapt de zekering 9 eruit dit ook als ik de electrische ramen bedien of de ruitenwissers aanzet. En ook als ik de knipperlichten bedien. Ik heb bij elk onderdeel telkens een nieuwe zekering erin gezet om te testen hij klapte telkens eruit. Ook heel vreemd mijn stuurbekrachtiging werkt ook niet meer. Ik heb wel de relais van de stuurbekrachtiging eruit gehaald om te testen of het daar aan lag maar maakte niets uit de zekering sprong er toch uit. Hoe kan ik het beste gaan zoeken waar de kortsluiting zit. Alvast bedankt voor jullie hulp.
Mvg René

siedeman

Geplaatst door siedeman (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

siedeman (0), 5 jaar geleden

Goedendag allemaal ik heb inmiddels de achterlichten los gekoppeld en de F9 klapte er weer uit. Dan de ruitenwissermotor onder de motorkap los gekoppeld de F9 klapte er weer uit. Kan ik nog meer testen. Ben er nu ook achtergekomen dat als ik een nieuwe zekering erin zet hij gelijk doorbrand als ik het contact aanzet.

JdeP (5), 5 jaar geleden

Op F9(30A) zitten 'normaal gezien' de volgende verbruikers.(zekeringkast binnen)


voor/achter wis/was

licht aan buzzer

stoplicht

verlichting handschoenkastje

elektrische ramen en spiegels


Succes

siedeman (0), 5 jaar geleden

Ja daar was ik al achter wat er allemaal achter die F9 zekering zit. Maar het vreemde is dat als ik er een nieuwe zekering in doe en daarna het contact aanzet hij gelijk door brand zonder een van de verbruikers die achter die zekering zitten aan heb gezet. Het vreemde is ook dat tegelijkertijd de stuurbekrachtiging niet meer werkt. Of dit nu puur toeval is dat weet ik niet. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn.
Mvg René

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.