Peugeot 206: rechter draagarm vervangen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo deskundigen,
Ik probeerde vanmiddag de rechter draagarm van mijn Peugeot 206 te vervangen maar kwam er niet verder mee omdat ik de fusee van de (oude) draagarm niet uit de 'wielsteun' kreeg. Mijn vraag is dus: hoe krijg ik de fusee (verder dan de 1,5 cm nu) eruit?
Moet de draagarm dan laag liggen?
Moet de spoorstang los?
Ik heb de 206 rechts opgekrikt en werk alleen gewoon op straat (nou ja op de stoep) mijn 'koevoet' ijzer is 1 meter lang.
Graag enig deskundig advies zodat ik morgen daadwerkelijk verder kom.......alvast bedankt!
groet Hans

hv02

Geplaatst door hv02 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Centrale moer van de aandrijfas los zodat de as-tap de mogelijkheid heeft om te schuiven in het fusee-stuk. Verder ben je goed bezig. Gebruik eventueel kruipolie om oude fusee-pen en gat te smeren en probeer niet in 1 keer de fusee pen eruit te krijgen, maar tik em na elke poging terug zodat het uiteindelijk soepel genoeg gaat i.c.m. de kruipolie. Lukt het dan nog niet, dan MET BELEID de gleuf in het fusee-stuk ietsjepietsje "openbuigen" met bijv. een bandenlichter. Als de fusee pen eruit is, dan veerpoot naar buiten trekken en tegelijk zorgen dat de as-tap van de aandrijfas uit fusee-stuk komt anders bestaat de kans dat je de as uit elkaar trekt.

hv02 (0), 5 jaar geleden

Hoi Hans, bedankt voor je reactie ik ga het zo proberen alleen:
Moet de draagarm dan laag liggen?
Moet de spoorstang los? (op internet zegt de ene wél en een andere noemt het niet)
Graag nog even je tip!
Groet Hans (van 206 ooit zonder benzine, hmmm)

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Wat bedoel je met draagarm laag liggen? Gewoon wagen onder de kriksteun opkrikken aan de zijde van de te vervangen draagarm.
Spoorstang hoeft niet persé los. Ik vind het zelfs handiger om spoorstang niet los te nemen. Je hebt dan juist meer "steun" doordat de veerpoot niet zo gemakkelijk gaat verdraaien bij het naar buiten trekken.......als je snapt wat ik bedoel.

hv02 (0), 5 jaar geleden

Okay ik snap wat je bedoel laat ik hem gewoon vastzitten en ga wiggen,
laat je vanmiddag het resultaat weten, bedankt Maestro!

hv02 (0), 5 jaar geleden

Hallo,
Ik heb de fusee wel 'los' maar krijg hem niet uit de veerpoothouder .... kan blijkbaar niet genoeg kracht zetten
nog 1 tip ??

hv02 (0), 5 jaar geleden

Niet gelukt, alles weer vastgedraaid, wordt toch garage... bedankt voor de tips Hans!
groet hans

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Jammer Hans. K snap alleen niet waarom het niet lukt? De speciale hefboom die we in de werkplaats gebruiken, zal ietsje langer zijn, maar met een stevig alternatief moet het toch ook lukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum